Válassza az Oldal lehetőséget

#zöldséggyümölcs – Vica

2020.02.13.

#zöldséggyümölcs
Tudtátok, hogy a gyümölcsök gyorsan felszívódó szénhidrátok? Régen egyáltalán nem értettem, hogyan lehet egy alma bárkinek is uzsonna vagy tízórai, hiszen 20 perccel az elfogyasztása után éhesebb voltam tőle, mint előtte.

Nemrég megtanultam, hogy le tudom lassítani a gyümölcsök felszívódásának tempóját, így egy szilva vagy alma is finom és egészséges köztes étkezés. Most eszem hozzá egy kis Korpovit kekszet, pár szelet sonkát vagy néhány darab olajos magvat, így 3 órát simán elvagyok egy alma után is.

saláta, #zöldséggyümölcs

A zöldségekkel kapcsolatban is lett egy ilyen felfedezésem: a kertészsaláta nekem sosem volt kiadós krumpli és hús nélkül. De ha ráteszek két grillezett répát pár szelet pulykasonkával, finom vacsora lehet. No, azért picit csalok: néha teszek rá egy kanál tejfölt, mert imádom belemártogatni a répát.

Érdemes felfedezni, hogy a zöldségekre és gyümölcsökre hogyan reagál a testünk és többféle receptet, kombinációt kipróbálni.

Mindig úgy gondoltam, hogy az alvásigény egy ebéd után vagy a hullafáradtság este fél 8-kor az öregedéssel jár. Viszont mióta másképp étkezem és sportolok, simán előfordul, hogy egy kemény edzés után még van erőm összedobni egy gyors vacsit és éjfélig koncerten ugrálni (feltéve persze, hogy előző nap is megvolt a 8 óra alvás). Hihetetlen érzés „feléledni” egy ilyen évekig tartó fáradtságból, és ezt a #zöldséggyümölcs ben gazdag étkezésnek is köszönhetem!

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #zöldséggyümölcs írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum