#zöldséggyümölcs
Szem előtt tartani, előkészíteni a hűtőbe és minden étkezéshez odatenni. Ez a három szabály, amire próbálok odafigyelni a hétköznapokban. Még szokni kell a szendvics mellé a réparopogtatást, a munkaközi szünetet egy alma kedvéért…
A blogokon gyönyörűen mutatnak a smoothie-k, a zöldségkrémek, a mártogatós tálak, de azt hiszem a valóságban elég nehéz őket a rohanós/lusta reggelekbe beleszuszakolni.
Ma már ezekre is vannak kényelmi megoldások: répakarikák műanyagdobozban, zellerszárdarabok műanyagdobozban, egy finom humusz műanyagdobozban… 😀 Ezekkel sokkal könnyebb lenne, időveszteség nélkül, a megszokásainkat megtartva változtatni, de ugye ez se egy jó irány.
Ami nálam bevált, az a filmnézéshez, meccsnézéshez készített gyümölcstál, nagyobb darabokra felsarabolt narancs, alma, amiért mindenki szívesebben nyúl, mint a sós rágcsáért. A mélyhűtőbe bekészített nagy kiszerelésű piros bogyós gyümölcskeverék a reggeli zabkásához, a délutáni skyrhez vagy csak úgy magában. Őszintén, nem vagyok oda a salátalevelekért, de egy kis dresszing, némi harapható paradicsom, tonhal, tojás és egy szűk marék ropogós tökmag-napraforgómag-lenmag keverék rögtön izgalmassá teszi. 🙂
A kígyóuborkát hosszában szoktam felvágni nagyobb darabokra, úgy, szuperül lehet kencékbe tunkolni. Egyébként az is fun, ha csak úgy harapjuk a kígyóuborkát, egyben! 😀 Teljesen új élmény, egy boldog paripának érezhetem magam, ahogy harsog a fogam alatt.
Ha van kedvetek, megosztjátok itt egy-egy kedvenc recepteteket, amit tényleg el is készítetek a mindennapokban? 🙂 Tudjátok, azokat, amikhez nem kell elmosni az egész gyümölcsprést és nem kell fél órán keresztül répát pucolni. 🙂
Hátha lesz itt egy kis gyűjtemény és másnak is könnyebb lesz hétfő délelőtt valami zöldségbe harapni! 🙂
– Száva –
Gyere, beszélgess velünk! – Kommenteld a posztot Facebookon!