Válassza az Oldal lehetőséget

#útinapló – Zsuzsi

2018.06.14.

#útinapló
Olyan sok szép hely van a világon, de sajnos az emberek szabad ideje és pénze is véges. Ennek okán mi is, mint általában mindenki, úgy választunk úticélokat, ami pénzben, időben és élményben is megérik számunkra.
Pontosan mit is értek ez alatt?
Nálunk van egy olyan „szabály”, amit az esetek 99%-ban érdemes követni, azaz érdemes az utazást úgy tervezni, hogy a célnál több időt tudjunk tölteni, mint az oda- és visszaút együtt. Gyerekek előtt ez számomra nem volt fontos, mert imádok buszon, vonaton, autóban ülni, de a lányok születése óta ez egy egészen fontos szemponttá vált nekem is.
útinapló - balatoni látkép sok zölddelAztán az anyagi részét az utazásnak három nagyobb egységre lehet bontani: az utazás maga, a szállás és az adott helyen eltöltött idő. Érdemes nézegetni a különféle utazással kapcsolatos kuponos oldalakat és feliratkozni repülőtársaságok hírlevelére, így könnyen és gyorsan tájékozódhatunk az aktuális akciókról és sokszor nagyon jó kis utazási lehetőségeket lehet így megcsípni.
(A legolcsóbb utazási opció pedig a stoppolás. 🙂 )
A szállásnál, amíg fiatalok vagyunk és/vagy nagy az alkalmazkodóképességünk, addig a Couchsurfing nagyon költséghatékony és kalandos. Aztán, ahogy a kényelmünk fontossága, a gyerekeink száma nő, úgy az AirBnB tűnik a legelérhetőbb szálláslehetőségnek.

Számunkra az utazások során a szállás és az utazás módja az, amin szívesen spórolunk, és amit ott megspóroltunk, azt lelkiismeretfurdalás nélkül költjük múzeumbelépőre, étteremre vagy egyéb élményre. Ennek ellenére minden kirándulás alkalmával rengeteg olyan lehetőség is van, ami lényegében ingyenes. Városi kirándulások során a tömegközlekedéssel könnyen el lehet jutni a turistalátványosságokhoz, ahol a helyi BKV jegy ára a turistabuszok árának a töredéke. Persze ez esetben extra energiabefektetés szükséges, hogy a látványosságok történeti hátterét elolvassuk, megtudjuk.

Biztos mindenkinek vannak jó kis stratégiái, hogy milyen helyzetben mikor és hogyan éri meg az utazás az élmény-idő-pénz tengelyen.
Nektek mik a jól bevált trükkjeitek?

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #útinapló írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum