Válassza az Oldal lehetőséget

#utazásakönyvespolcomkörül – Dóri

2019.02.18.

#utazásakönyvespolcomkörül
Azóta, hogy először olvastam róla Márai füves könyvében, éreztem, hogy érkezni fog. A parancsoló feladat az életemben, amiről beszélt. Márai felkészített, így amikor tényleg megtörtént, nem féltem mindent eldobni és csak a hangra figyelni, bízni a saját erőmben. Nekem sokat segített, merítsetek belőle ti is erőt a nagy feladatokhoz.

– Dóri –

„Egy napon megszólal egy hang. Éppen foglalkozol valamivel, vagy foglalkoztat valami: feladatkör, melyről azt hiszed, hogy elsőrendűen fontos és csak reád tartozik, csak a te dolgod. Már fölkészültél e feladatra, buzgón végzed munkád. S egyszerre megszólal a hang és ezt mondja: „Más a dolgod.” S megvillan egy feladat lehetősége, melyre soha nem gondoltál ezelőtt. S tudod, ez a feladat nem lesz egészen veszélytelen számodra. Eltérít munkád addigi irányától, rendkívüli erőfeszítéseket követel majd, félreértések, viták, veszélyek sorozatát idézi fel. S mégis, mindent most hagynod kell. Gyakorlati érdekeidet súlyosan veszélyezteti az új feladat. S mégis, mindent félre kell tenned, vállalnod kell ezt a veszélyt, ezt az erőfeszítést, ezt az áldozatot, az új munkakört, ezt a sugallott és érthetetlen új feladatot. A hang parancsszavát nem lehet félreérteni.
Aki ilyenkor jól hall és engedelmeskedik, talán elbukik a feladat által felidézett világi veszélyek között, de megmenti lelkét. Aki süket, kényelmes, vagy gyáva, kényelmesen sétál odább az életben, de lelke sebzett, kielégületlen és nyugtalan marad. Válassz, barátom.”

(Márai Sándor: Füves könyv, 76. A parancsoló feladatokról)

#utazásakönyvespolcomkörül

Photo by Justin Luebke on Unsplash

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #utazásakönyvempolcomkörül írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum