Válassza az Oldal lehetőséget

#újbarátok – Száva

2019.06.05.

#újbarátok
Huszonévesen, az új ismerősökkel már nehéz megugrani a sör feletti laza beszélgetések határvonalát.

Mindeközben a régi barátok élete is gyökerestől átalakult. A hétköznapok órái kiperegnek az ujjaink közül, néha azt veszem észre, hogy már alig találunk közös témát, de akkor is garantált, hogy nem leszünk közös állásponton.

új barátok - elfogadás

Múltkor a gyerekvállalás kapcsán beszélgettünk a Húszon túlos lánycsapattal: mindenkinek nagyon határozott véleménye volt és nem is félt ennek hangot adni. Hallgattam magunkat, néztem a villogó szemeket és rájöttem, hogy nagyjából mostanában dől el a társaságunk sorsa. Attól függ minden, hogy ebben az új helyzetben is barátok maradunk-e, mert ugyan a gyökereink közösek, de más közegekben élve, másképp hozunk döntéseket. Azok a gimis lányok már rég nincsenek meg: van helyettük elképzelhetetlenül ambíciózus, csodás családanya; hihetetlenül kitartó, tudományos munkát folytató biológus és karakán, dinamikus, világjáró vezető.

És ehhez az kell – részemről bizonyosan – hogy elfogadóbbak legyünk. El kell fogadni, hogy mindannyian jól, de másként látjuk a világot és tudatosítani kell, hogy a többiek határozott véleménye nem felettünk ítélkezik, nem minket minősít, nem ellenünk szól.

Új barátokat nehéz szerezni. A régi, ma már felnőtt barátokkal sem lesz könnyebb egy új alapon nyugvó barátságot kialakítani, de legalább pontosan tudom, hogy megéri dolgozni érte.

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #újbarátok írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum