Válassza az Oldal lehetőséget

#tudatospihenés – Dóri

2019.03.25.

#tudatospihenés
Épp a héten beszéltük egy kollégámmal, hogy saját bevallása szerint ő sosem pihen, folyamatosan csinálnia kell valamit. Erre azt mondtam neki, hogy valószínűleg ezt én nem bírnám, nekem alapvető szükségem van rá, hogy időről időre megálljak, pihenjek és hogy aktívan ne csináljak semmit – bármennyire furán is hangzik ez 🙂

#tudatospihenés - macska az asztalon
Szeretek csak zenét hallgatva kibambulni a busz/vonat ablakán, céltalanul sétálgatni, nézni a naplementét vagy sokáig összebújva lustizni. Jó dolog néha kikapcsolni az agyam valami ékegyszerűségű filmmel vagy lefekvés előtt lecsendesíteni a gondolataimat egy izgalmas könyvvel.
Azt hiszem, egy kicsit introvertált is vagyok, éppen ezért hosszabb társas interakciókat követően szükségem is van egy kis elbújásra és csak magamban töltődni, egyedül lenni egy kicsit.
Igazság szerint egy leheletnyit hajlamos is vagyok átesni a ló túloldalára és túlságosan elmélyedni a punnyadásban, ezért is tök jó, hogy a (túl)extrovertált párom cipel magával mindenhova és nem hagy napokig bezárkózni és csipszet enni. 🙂
Pedig jaj, én azt nagyon-nagyon élvezem! 🙂 De ahogy azzal is tisztában vagyok, hogy néha meg kell állnom, arra is tudatosan figyelek, hogy ne essek túlzásba és kuksoljak egész nap a takaró alatt – bármennyire is szeretem. 😉 A helyes megoldás, mint mindig, most is az egyensúlyban, a két véglet között létezik.

– Dóri –

Photo by Ioana Tabarcea on Unsplash

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #tudatospihenés írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum