Válassza az Oldal lehetőséget

#testkép

2016.07.27.

#testkép Tegnap előkerült rólam egy Pompeiben készült fotó. 5 évvel és 15 kilóval voltam akkor kevesebb. Érdekes viszont, hogy nem az jutott eszembe, hogy „de jól néztem ki”, hanem egy döbbenetes érzés kerített a hatalmába: pontosan ugyanolyannak éreztem magam akkor, mint most, 5 évvel idősebben és 15 kilóval nehezebben.

14 éves korom óta mindig érzem, hogy jó lenne legalább két számmal kisebbnek lenni. Biztos könnyebben öltöznék, pózolnék, tetszenék. Pedig mindig volt jóképű pasim, szép ruhám, kilátszó lábaim és karjaim, testtel tekergős tűzzsonglőrfellépéseim. Akkor mi lehet mégis, ami miatt fiatal tinédzser korom óta úgy gondolom, „lehetne ez sokkal jobb is”? S most a fénykép nézegetése közben leesett a tantusz.

#testkép - lány a tükörbenrw

Szakmailag rendben vagyok, a személyiségemmel rendben vagyok, a testképemmel viszont komoly gondok vannak. Nem szeretnék egy nap arra ébredni, hogy ugyanígy érzem magam, de még 15 kiló felcsúszott. Vagy 30 kiló eltűnt. Nem amiatt, hogy mit látok a tükörben, vagy mások milyennek látnak, hiszen ez úgy tűnik, az évek során, a kilók ellenére nem változik.

Pár hete inkább az egészségemre koncentrálok. Az energiaszintemre. Az agyműködésemre. A bőrömre. A finom mozgásokra. A nagyobb erőt kívánó mozdulatokra. Azt remélem, hogy ezeknek a fejlődése minden ruhaméret-csökkenésnél vagy mérlegnyelvbillenésnél jobban hat majd a pozitív testképem erősödésére. Biztos kell némi idő, de abból még reméljük, van bőven…

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #testkép írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum