Válassza az Oldal lehetőséget

#tárgyak – Dóri

2018.06.20.

#tárgyak
Szeretném azt gondolni, hogy nem olyan fontosak a számomra, de valószínűleg fontosabbak, mint hiszem. Minden költözésemkor rá kell jönnöm, hogy úgy látszik, szeretek olyan tárgyakat magam köré halmozni, amiktől otthon(osabban) érzem magam. Azt hiszem, ez ilyen kulturális örökség, mert végignézve a családomon, szinte mindenki elég durván gyűjtögető.

#tárgyak - bolhapiac

A nagymamámnál mindig azon szoktam mosolyogni, hogy ha kitörne a harmadik világháború, a nagyi mindennemű fennakadás nélkül ellenne még nagyjából 2-3 hónapig. Persze, az élelmiszer, az más egy kicsit. A családi lakásunkban viszont már konkrétan nem férünk el a tárgyaktól. Rogyadozunk az évtizedekkel ezelőtt elpakolt telefonok, szakadt táskák és öreg bútorok alatt, merthogy majd csak jó lesz valamire. Tele vagyunk olyan tárgyakkal, amiket megvettünk, hogy majd mennyit fogjuk használni, aztán még a csomagolásból se bontottuk ki. Én ezt az állapotot, őszintén, már nagyon nem szeretem.

A tavalyi lakásfelújítás alkalmával reménykedtem, hogy talán végre kidobálhatjuk a „gyűjteményt”, de végül még a tárolóból se pakoltunk ki, pedig ott már évtizedek óta állnak a felhalmozott cuccok, ilyenformán tehát semmi hatásuk nincs az életünkre nézve. De majd csak jó lesz valamire…

Az új otthonaimat már szeretném úgy kialakítani, hogy csak értelmes és hasznos tárgyak vegyenek körül. Erre már egy ideje tudatosan figyelek, még ha nehéz is a családi örökséget egyről a kettőre levetkőznöm. De dolgozom rajta.
Azt hiszem, a változást magamnak kell elkezdenem.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #tárgyak írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum