Válassza az Oldal lehetőséget

#szívügyek

2016.09.07.

#szívügyek

“Én is hiszek egy-két szép dologban, Hiszek a dalban, a dalban, a dalban. És én hiszek a város zajában, És én hiszek benned, s magamban.”

És én hiszek a világ megváltoztathatóságában. Hiszek a feminizmusban. Elutasítom az áldozathibáztatást, és semmilyen szinten nem tudom elfogadni, ha megmondják mi egy nő (vagy egy férfi) dolga. Hiszek a szoptatás szabadságában és a szülőszobai erőszak létezésében. Hiszek a nők szexuális szabadságában, választott egyedüllétében és/vagy gyermektelenségében.

#szivügy - kisfiú a Pride-on

Hiszek a sokféle családban, a nagycsaládban, a nukleárisban, a csonkában, az időszakos monogámiában, a szivárványcsaládokban. És én hiszek az emberi jogokban. Kijárok a Pridera, és #nekemelobujhatsz! Nem használom a buzit szitokszóként, nem nevetek a melegeket gúnyoló vicceken. Hiszek a sokféleség erejében.

És én hiszek a nem-formális tanításban. Támogatok minden olyan irányzatot, ami feszegeti a hagyományos, poroszos oktatás korlátait. Támogatom a kötelező olvasmányok megreformálását. És én hiszek a szexuális nevelésben is. Hiszek a szociális munkában, a terápiában, a lélekgondozásban, és a lelkisegélyben is.

És én hiszek az állatok jogaiban. Próbálok tenni az ivartalanítás népszerűsítéséért, az otthoni hobbitenyésztés felszámolásáért. Hiszek a tudatos táplálkozásban. És én aggódom a környezetszennyezés és a pazarlás miatt is. Igyekszem minimalizálni az ökológiai lábnyomomat, támogatom és használom a megosztásra épülő kezdeményezéseket. És én hiszek a szólásszabadságban, a demokráciában is. Kijárok tüntetni, véleményt nyilvánítok. Igyekszem a körülöttem levő fiatalokat is erre sarkallni. Hiszek a polgári engedetlenségben. És én hiszek a vallásszabadságban, amíg egy vallás nem a többivel szemben határozza meg önmagát. És igen, én hiszek Istenben is – ahogy a lézersugárban és a táguló világban is.

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #szívügyek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum