Válassza az Oldal lehetőséget

#szerintemhasznos

2017.07.17.

#szerintemhasznos

Rettenetesen szétszórt ember vagyok, nagyon oda kell figyelnem a gondolataim egyben tartására. Ezért aztán számomra rendkívül hasznosnak bizonyultak a mindendéle listák, kézzel írott naptárak, feladatrendezők. Fontos kiemelnem, hogy tényleg a jó öreg kézzel írós módszer vált be, ezer féle applikációt próbáltam már (jó, csak 5-öt), de egyik sem működött, pittyegések meg emlékeztetők ide vagy oda. Nekem a papírra vetés vált be leginkább. Én már csak ilyen old-fashioned vagyok. Csak néhány példa, amikben rendszeresen hasznukat veszem. Anyukámmal ellentétben, aki utazás előtt egy héttel már azt kérdezgeti tőlem, hogy össze vagyok-e pakolva, én leginkább az utolsó pillanatban szeretek pakolni.

Ellenben sikerült már strukturálni ezt is, hogy anya is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon 🙂 Az indulás előtti egy-két napban már listát írok magamnak a dolgokról, amiket szeretnék bepakolni. Így aztán, mivel napközben a háttérben mindig ezen pörög az agyam, ha eszembe jut valami, csak felírom a listára – így két nap alatt biztosan sikerül összeírnom mindent.

Szerintemhasznos lista füzet

Az utazás napján pedig csak fogom a listát, és szépen bedobálok mindent a bőröndbe – garantáltan bent lesz minden, ami kellhet! Bevásárolni is listázva járok. (Kivéve persze, amikor még a szupermarketben sem tudom, mit szeretnék ebédelni 🙂 ). Nagyon hasznos otthon, TELI GYOMORRAL összeírni, hogy mire van szükségünk, így jelentősen lecsökken a bevásárlás ideje és annak esélye is, hogy impulzus-nutellavásárlásra menjen el a havi fizetés fele. Néha akkor is feljegyzem magamnak a dolgokat, amikor tudom, hogy csak 1-2 nap múlva megyek vásárolni, de épp kifogyott a mosópor vagy a hajdinaliszt.

Nagy örömömre, anyáék otthon is bevezették ezt a rendszert, és a hűtőn mindig kint lóg egy kis cetli, hogy mit kell majd a következő nagybevásárláson venni. A harmadik terület, ahol a listázás nagyon hasznosnak bizonyult a számomra, az időm beosztása és a feladataim rendszerezése volt, melyhez nagyban hozzájárult, hogy még Írországban találtam egy tök jó feladatrendező füzetet. Korábban post-itekre írtam a feladataimat, és kihúzogattam őket a végén, de helyhiányban sosem fértem el rendesen, és a végén egy óriási katyvasz lett az egészből. Ebben a füzetben viszont hetekre lebontva lehetett beütemezni a feladatokat, melléjük írni, hogy melyik nap szeretném elvégezni őket, és a végén kipipálni, ha elkészültem velük. Volt bőven hely jegyzetelni is, így nagyon átláthatóvá váltak a feladataim. Soha nem gondoltam volna, hogy a kis pipák ilyen elégedettséggel fognak eltölteni 🙂 Egy idő után a sportolást is felvezettem a heti teendők közé, és láss csodát! Eljártam edzeni, mert már a hét elején láttam, mikor lesz időm a kedvenc időszakomban elmenni gyúrni. (És mert az OCD-m kényszerített, hogy a hét végére minden ki legyen pipálva 🙂 )

Biztos ezer más dologra lehet még listákat írni, nekem ezen a három területen könnyítik meg leginkább az életemet. Ti írtok listákat? Nektek mi segít rendszerezni a feladataitokat?

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #szerintemhasznos írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum