Válassza az Oldal lehetőséget

#sisterhood – Zsuzsi

2019.03.06.

#sisterhood
Mivel lehet elősegíteni, hogy a nők támogassák egymást?
1.Oktatással, információmegosztással, motiváló példákkal
Milyen jó lenne, ha a lányok, nők tudnák már fiatal korukban, hogy különféle típusú mellbimbók léteznek, különböző kinézetű, méretű mindenki nemi szerve vagy hogy pontosan hogyan is épül fel. Tisztában lennének a testük működésével a menstruációtól elkezdve a terhességen keresztül a menopauzával folytatólagosan.

#sisterhood lányok az ablak előtt

2.Aktív hallgatással
Milyen jó lenne, ha ténylegesen meghallgatnánk egymást, figyelnénk a másikra! Az aktív hallgatás során a másik fél mondandója, érzelmei vannak a középpontban és egész lényünk a másikat helyezi fókuszba. Kérdésekkel, a lényeg megismétlésével lehet biztosítani a másik felet, hogy valóban figyeltünk. Problémák esetén nem feltétlenül kell megoldási javaslatokkal előállni, sőt! Az aktív hallgatás sokkal többet tud adni, mint azt gondolnánk.

3.A tabutémák elhagyásával
Én hiszem, hogy mindenről lehet beszélni, csupán a módját kell megválasztani. Minél nyitottabb az ember egy bizonyos témával kapcsolatban, annál inkább észreveszi, hogy másoknak is van igénye arról beszélni. Viszont a társadalmi kondicionálásunk miatt bizonyos dolgokról mégis ritkán esik szó: zaklatás, vetélés, megcsalás, stb. Pedig pont ezek a traumatikus élmények azok, amiknél a sorsközösség felvállalása segíthet feldolgozni azt (a szakembert természetesen nem helyettesíti).

4.A jelenlétünkkel
Az, hogy drukkolunk egymásnak, gratulálunk egy siker után, felhívjuk a másikat vagy csak elhívjuk egy kávéra, hogy megbeszéljük az elmúlt hetek eseményeit. Ezek mind apróságok, de mégis óriási jelentőséggel bírnak, hiszen így biztosítjuk a másikat arról, hogy jelen vagyunk az életében. Figyeljük, követjük a sorsa alakulását és osztozunk egymás sikerében, szomorúságában, örömében.

– Zsuzsi-

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #sisterhood írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum