Válassza az Oldal lehetőséget

#sisterhood – Száva

2019.03.05.

#sisterhood
Feltűnt már nektek, hogy nőként szinte elvárás, hogy marjuk egymást? Nagyjából hobbi alapon, korosztálytól függetlenül.
Én egyszer megfogadtam, hogy többé nem húzok le más nőket a saját önigazolásomért. Sőt, amikor csak tehetem, megdicsérem a környezetemben élő lányokat, nőket.

#sisterhood, nők együtt

„Ő bekerült a vágyott munkahelyre, lefutotta a maratont, de én legalább nem egyedül tolom esténként a salátát.”
„Ő heti sok edzéssel le tudott fogyni, de én sohasem hanyagolnám el így a családomat.”
„Ő nem ad pénzt az unokájának, de meg is nézheti magát, rá se nyitják az ajtót karácsonykor.”

Tudjátok mennyivel egyszerűbbé válik az élet, ha nincs „de”, hanem helyette csak annyit gondolsz, mondasz, hogy „biztos megvan az oka rá”, „tudja mit csinál”, „szép teljesítmény”?

Esélytelen, hogy valakinek az életébe beleláss és megértsd a múltját, jelenét, motivációit, döntéseit. Egy életünk van, az se versenyfutás: nem leszel jobb, ha a másik béna. A te kudarcaidat nem gyógyítja a másé, azt így is-úgy is neked kell megfájnod. A sikereid sem lesznek kisebbek vagy nagyobbak a másik sikereinek függvényében.

Olyan ritkán dicsérjük meg egymást! Pedig igazából mi, nők tudhatnánk a legjobban értékelni, hogy a másik mire volt képes.
Észrevehetnénk, hogy egy végigvirrasztott, fogzó babás éjszaka után reggel megállt és feltűzte a haját, kihúzta a szemét.
Hogy miközben az egész családnak a hagyományost kell főzni, ő külön salátákat készít magának, hogy vigyázzon az egészségére és az alakjára.
Vagy éppen azt, hogy lemondott a kuckózós, romantikus estékről, azért, hogy egy számára fontosabb célt elérjen és sikerrel járt.

Idén nőnap alkalmából van kedved neked is megfogadni, hogy odafigyelsz erre és nem húzol le más nőket önigazolásképp? Csípős megjegyzések helyett egy csésze kávé az új kolléganővel, egy kölcsönadott szatyor a boltban, egy együttérző mosoly a hisztiző gyerek feje fölött – simán belefér.

Lehet, hogy nem kapod vissza másoktól, de a te napod mégis pozitív és kevésbé mérgező lesz.
Az pont elég, nem?

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #sisterhood írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum