Válassza az Oldal lehetőséget

#sisterhood – Dóri

2019.03.07.

#sisterhood
Véresszájú femináci. Harcos amazon. Szőröslábú leszbikus. Családellenes férfigyűlölő. Sok mindennek voltam már titulálva szemtől-szembe vagy a hátam mögött, ismerőstől vagy a társadalom részéről ánblokk, pusztán azért, mert nem félek kijelenteni, hogy feminista vagyok és nem félek minden alkalommal szóvá tenni, ha nők elleni igazságtalanságot tapasztalok.
Nekem a sisterhood ezt jelenti. Hogy sorsközösséget vállalok minden nővel, és hajlandó vagyok „minden apróságért” bátran kinyitni a számat, felhívni a figyelmet, szőrszálhasogatni. Azokért a nőtársaimért is, akik nem tudnak kiállni magukért, vagy mert nem tehetik, vagy mert nem tanulták meg, esetleg nem akarják észrevenni a rendszer alapvető igazságtalanságait (pl. nőgyűlölő viccek, szexista reklámok, tárgyiasító ábrázolás, áldozathibáztató közbeszéd, stbstb.). A gond csak az, hogy ezek ágyaznak meg aztán annak a légkörnek, ami a súlyosabb erőszakot is elbagatellizálja, és a bűnősök meghurcolását látja abban, amikor valódi felelősségre vonás történik.
Hát én ezért nem fogom be sohasem a számat.

https://www.youtube.com/watch?v=VtUWs6muGzg

És köszönöm azoknak a bátor nőknek, akik száz-százötven évvel ezelőtt sem fogták be a szájukat, és most nekik köszönhetően szabadon írhatom ezeket a sorokat, tanulhatok, amit akarok és élhetem azt az életet, ami és ahogy nekem tetszik.
Örülök, hogy ők és én, bár más korban éltünk, de mégis értjük egymást. Örülök, hogy bennünk nőkben van valami korszakokon, generációkon és társadalmi osztályokon átívelő sorsközösség. Jó dolog nőnek lenni 🙂

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #sisterhood írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum