Válassza az Oldal lehetőséget

#régiidőkreemlékszelemég – Vica

2018.05.02.

#régiidőkreemlékszelemég

Ez lesz az első. Az első olyan, amiről úgy gondolod, hogy csak egy dobásod van sikeresen teljesíteni. El kell érni azokat a bizonyos százalékokat, megszerezni a jó jegyeket, hiszen ezen múlik a jövőd. Ha nem sikerül, úsznak a tervek, a vágyak.

S a helyzet az, hogy ez így van. Ez lehet az első, ami hogyha nem úgy alakul, ahogy eltervezted, akkor jövő héten MÉG nem javíthatsz.

Ez lehet az első, hogy el kell hinned: egyetlen eredmény nem határoz meg Téged. Se a szüleid vagy a tanáraid véleménye erről.
Ez lehet az első, hogy rájössz: van egy csomó akadály és néhányat az életben nem tudsz majd úgy megugrani, mint ahogy eltervezted.

Remélem, hogy ez lesz az első arra is, hogy úgy döntesz, ha nem sikerül, újratervezel. Hogy erőt merítesz egy esetleges kudarcból.

Ha nem úgy sikerül, akkor jövőre újra érettségizhetsz. Utazhatsz vagy nyelvet tanulhatsz egy évig és felkészülhetsz, hogy újra nekifuss. Vagy eldöntheted, hogy más irányt vesz az életed és elkezdhetsz dolgozni. Vagy kitanulhatsz egy szakmát valamilyen képzésen, egyetem helyett. Bármit megtehetsz, amíg nem vagy más terhére közben és építed önmagad.

Mert azzal, hogy túl vagy ezen az első nagy kihíváson, felelős lettél a saját életedért. Ezért ha kiválóan sikerül, légy büszke magadra. Ha nem a tervezett eredménnyel sikerül, akkor is. Mert akkor indul csak igazán az élet, amikor a kudarcok egyben lehetőségekké válnak.

Sok sikert, érettségizők!

– Vica –

(Laurának és a Konnekt Mentorprogramosoknak szeretettel)

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #régiidőkreemlékszelemég írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum