Válassza az Oldal lehetőséget

#régiidőkreemlékszelemég – Száva

2018.04.30.

#régiidőkreemlékszelemég
Érettségizők, ballagók, Z-generációsok, hahó! 🙂
Elgondolkodtam, hogy mi lenne az, amit szívem szerint megsúgnék a 18 éves Szávának és mi az, ami a most érettségizőknek is segítségére lehet. Két dologra jutottam.

Egy: Kérj profi támogatást időben!

Ha szeretsz jól kinézni, de nincs érzéked a divathoz, akkor menj el egy stylisthoz és/vagy sminktanácsadóhoz, aki majd irányba állít és megspórol egy csomó tévesen megvásárolt ruhától és sminkcucctól.
Ha van valami bújkáló betegséged, akkor kezdd el most a kivizsgálást és figyelj oda a megelőzésre.
Ha nem sportolsz, akkor válassz valamit és húzz el heti 2-szer kötelezően mozogni: ennél jobbat nem nagyon tehetsz magaddal.
Ha szorongó típus vagy, akkor keress egy coachot, aki segít a stressz kezelésében. Ha nagyobb terhet cipelsz, amivel félsz, hogy nem boldogulsz egyedül, akkor menj pszichológushoz és biztosíts a húszas éveidre egy kiegyensúlyozottabb életet.
Ha bizonytalan vagy a pályaválasztásod illetően, akár most, akár a továbbtanulás során, akkor hívj el egy kávéra egy szakmabelit és kérdezz tőle bátran! (Mentornak lenni menő, ki mondana nemet? 😉 )

Annyi és annyi kellemetlenséget, elfecsérelt időt és kidobott pénzt spórolnak meg ezek a segítségek, ha időben igénybe veszed őket. Kérj ilyen támogatást ballagásra és évekig fogsz belőle profitálni! 🙂 (Egészítsétek ki bátran ezt a listát a kommentekben, nekem ezek jutottak eszembe. 🙂 )

Kettő: Valójában az élet mindenkinek kanyargós.
Még ha kívülről úgy is néz ki, hogy a Sikeresember leült, megtervezte 15 évesen az életét, aztán megcsinálta lépésről-lépésre – az igazság nem ez. Nagyon sok új ember, új hatás ér majd még az elkövetkező évtizedekben. Nem szégyen, ha azt mondod, hogy időre van szükséged jobban megismerni magad, a választott irányt vagy ha úgy döntesz, hogy váltasz. Mindenki ezt csinálja, a Sikeresemberek is. Csak az előadásmódon múlik, hogy ezt végül sikersztoriként prezentáljuk-e. 😉 Te a saját boldogságodért dolgozol és lehet, hogy boldogabb leszel kutyatenyésztőként, mint jogászként; vagy épp grafikusként, mint építőmérnökként. Nyugi, kialakul majd idővel! 🙂

Szóval, hajrá, előre érettségizők, ballagók, Z-generációsok! A vizsga csak egy lépés, és utána király kalandok várnak majd titeket: a sajátjaitok! 😉 <3

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #régiidőkreemlékszelemég írásunkat is!

 

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum