Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #vivalavulva – Dóri

2019.01.18.

#randompéntek
#vivalavulva
Ha huszonöt évesen nem mondják, soha eszembe sem jutott volna megnézni a saját vulvám. Nevezhetjük puncinak is, bár az én fülemnek ez a megnevezés túlságosan közönséges.
Amikor fiataloknak tartottunk szexuális nevelés órát, mindig csináltunk egy versenyt, hogy melyik csapat tud több szinonimát gyűjteni a férfi és női nemi szervekre. Férfiből egy rakás van, kreatívabbnál kreatívabb. A női változattal viszont mindenkinek meggyűlt a baja. A puncin kívül tényleg nem nagyon van olyan szó, ami az egész szervet leírja, de nem túl gyerekes és nem is alpári.
Személy szerint a vagina szót kedvelem a legjobban, ami viszont megint nem írja le a teljes szervet. Ezért is tetszik különösen a vulva szó. Erős, telt és mégis lágy hangzása van egyszerre. Amilyen a vulva maga.

randompéntek - dori - félbevágott grapefruit

Hagyományosan, mi lányok, nem nagyon ismerjük a nemi szervünket, ami nem meglepő, ha megfelelő szavaink sincsenek rá és látni se látjuk. Nehéz vele olyan baráti viszonyt kialakítani, mint ami a férfiakat és a szerszámukat jellemzi.
Ezért is imádom a Libresse nagy port kavart videóját, a Viva la Vulvát. Színes, szagos, vidámsággal és élettel teliként mutatja be a legmeghatározóbb szervünket. Minden lánynak ilyen viszonyba kéne kerülnie a vulvájával. Csak bátorítani tudlak titeket, hogy csekkoljátok le egy kistükörrel azt a gyönyörű rózsaszín csodát a lábatok között, aminek ti is az életeteket köszönhetitek. Ismerkedjetek meg vele, szeretgessétek. Lenyűgöző dolgokra képes.

És persze kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ti minek nevezitek? Láttátok már? Ugye jó dolog nőnek lenni?

https://vimeo.com/302868255?ref=fb-share&1&fbclid=IwAR1uMaa6-LGjYQ6zafruEtLGj3gwrmleTC6ghqjUJ7mHPrclyBwv_OuHeus

„We’ve come a long long way together
Through the hard times and the good.
I have to celebrate you baby,
I have to praise you like I should.”

– Dóri –

Photo by Charles Deluvio 🇵🇭🇨🇦 on Unsplash

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum