Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #városiállatok – Vica

2019.08.23.

#randompéntek
#városiállatok
Éppen Isztambulból írok, ahol a sétáink úgy telnek, hogy macskától macskáig megyünk, így gondoltam elmesélem nektek, melyikek a kedvenc városi állataim.

New Yorkban és Washingtonban folyton a mókusokat üldözöm egy-egy fotóért. A feketéket találom a legszebbnek, de láttam már szürkét és sok kis vöröset is.

mókus new yorkban

Indiában mindenütt csíkos hátú minimókusokba botlottunk, egyet ki is mentettünk az embertömegből, ahova véletlen keveredett és visszavittük egy parkos részre egy fa alá. Természetesen a tehenek is mindenfelé járkáltak, néhányukkal egész jól sikerült összebarátkoznom. Azért elszomorított, hogy Delhi közepén a tehénke a szemeteszacskót ette, a Mumbai melletti Elefánt-szigeten viszont finom füvet legelhetett. Hiába, a teheneknél is sokat számít, hová születnek.

Isztambul és Tel Aviv a macskák városai. A kismacskákat kifejezetten szeretem nézegetni és simogatni, pedig Dóritól már tudom, hogy felnőve kinyírják az énekesmadarakat. A városlakók egészségesen tartják őket, etetik-itatják, egy cicát akár egy egész utca is ellát.

Igazán örülnék, ha a galambok helyét, akik szerintem repülő patkányok, átvennék a minimókusok Budapesten is, bár erre nyilván nem sok esély van.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum