Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #usaévforduló – Zsuzsi

2018.06.08.

#randompéntek #usaévforduló
Most, hogy már egy éve elköltöztünk Magyarországról, előfordul, hogy elgondolkozom azon, vajon mi hiányozna innen, ha hirtelen vissza kellene térnünk.
Nagyon hiányozna az, hogy mennyire zöld itt minden. Szó szerint és átvitt értelemben. Portlandben nagy figyelmet fordítanak arra, hogy az öreg fákat és növényeket a lehető legkevésbé zavarja az ember ittléte. Erre jó példa, hogy több helyen láttam a ház körüli kerítést az udvaron álló fa ága köré építeni, ahelyett, hogy a fa ágát levágták volna.
A szelektív hulladékgyűjtés kötelező az itt lakóknak, és a szemét elszállítási rendszerével is ezt szorgalmazzák. A szelektív hulladékért minden héten jönnek, míg a kommunális szemetet két hetente viszik el.
Sok bicikliút van és a tömegközlekedés is kiemelkedően jó, legalábbis az USA-n belüli viszonylatokhoz képest.

randompentek-usaevfordulo - kilátás egy távoli városra fenyőfákkal

Nagyon szeretem, hogy óriási a választék az élelmiszerboltokban. Mindenből rengeteg féle van, például kenyérfélékből, tejből, gyümülcsből, zöldségből. A biocuccokért sem kell külön bioboltokba menni, mert minden fontos megtalálható egy helyen.
Ennek ellenére virágzanak a termelői piacok, amelyeket általában hétvégente tartanak meg. Ez egyfajta családi program is, mert gyakran van zene és különféle autentikus ételeket is lehet vásárolni, például mexikói, kenyai fogásokat a friss gyümölcsök, zöldségek és házi szörpök mellett.

A természeti adottságokat tekintve nagyon elkényeztetettnek érezzük magunkat. Hétvégente, a benzinköltségtől eltekintve, ingyenesen juthatunk el másfél órán belül olyan gyönyörű helyekre, mint az óceánparton található Cannon Beach, a Mt. Hoodon lévő túraútvonalak egyike vagy a Columbia folyó melletti Gorge, ahol rengeteg vízeséshez lehet túrázni. Úgy érzem, annyi felfedeznivaló van itt a környéken, hogy a következő minimum öt évben biztosan nem fogom megunni ezt a tájat.

Rengeteg családbarát program és hely van, amit a két kisgyerekünkkel is nyugodtan látogathatunk: koncertek, tulipánfarm, tökmező, éttermek és még akár különböző szórakozóhelyek is. Természetesen mindezeket azért ésszerű időpontokban (értsd: már nem bulizgatunk kint hajnal háromig és a tökmezőt sem érdemes meglátogatni júniusban).

Úgy érzem, rengeteg pozitívuma van az amerikai életünknek és a lehetőségek száma egyre csak nőni fog a gyerekeink korával párhuzamosan.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum