Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #szeptember

2017.08.31.

#randompéntek #szeptember Kitakarítottam, lomtalanítottam, portalanítottam. Új tárolókat vettem a szekrénybe. Most gyönyörű rendben állnak a magok, lisztek, gabonák: várják, hogy kása, forró leves készüljön belőlük. Átnéztem és beakasztgattam az őszi ruhákat a szekrénybe. Még egy-két darabot be kell szerezni, egy praktikus blézert, egy kényelmes nadrágot. Előkerestem a szilvaszínű körömlakkom. Lázasan készülődöm.

randompéntek - szeptember - itt az ősz!

Itt az új év! Régóta nem vagyok már iskolás, régebb óta nincs nyári szünetem. Mégis, a szeptemberi hűs levegővel együtt mindig megérkezik az izgatottság is. Itt a füzetek, könyvek, írószerek ideje. Mit nem adtam volna anno egy csillámos zselés tollért, egy illatos radírért – miért ne venném meg magamnak most?

Minden héten újabb és újabb szőlőfajtát kóstolok meg. Más a pannónia, más a muskotály íze, roskadozik a gyümölcsös tál. Előveszem az extra puha pokrócokat, beszerzem a teákat is. Még makkot is kell szednünk!

Bármennyi év teljen el, talán a bennem élő bölcsész, talán a nyárért rajongó, bohém lelkem diktálja: ilyentájt valami lezárul és valami új elkezdődik. Fészket rakok, hiszen az elkövetkező néhány hónapban a saját kis kuckómban töltöm majd az idő nagy részét – legyen akkor hangulatos, kényelmes, megnyugtató. Egy termékeny, ötletekben gazdag időszak következik. Itt a szüret ideje. 🙂

Legyen a ti őszötök is nagyon szép!

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum