Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #oregonikirándulások – Zsuzsi

2019.09.27.

#randompéntek
#oregonikirándulások 

Lassan véget ér a több mint két évig tartó oregoni kalandunk, ezért úgy gondoltam, hogy megosztom veletek az öt legkedvesebb túraútvonalamat. Ezeket mind gyerekekkel fedeztük fel, így biztosan állíthatom, hogy velük is kivitelezhető, sőt még élvezhető is. 

randompéntek-mohás fák és páfrányok

5. Trillium lake – A Mt. Hood National Forest területén található. Szerintem akkor a legjobb élmény, amikor még hó borítja az utakat és be kell túrázni a havon a tóig. A fenyőerdő ölelte víztömeg körül egy kellemes kis ösvény vezet végig. A tó partjáról pedig fenséges kilátás nyílik a Mt. Hood-ra és annak a víz felszínén tükröződő képére. 

4. God’s Thumb – Az oregoni óceán parton fekvő Lincoln City mellett található ez a rövid, emelkedőkkel teli túraútvonal. Sokáig csak helyi lakosok juthattak el Isten hüvelykujjához, de egy ideje már hozzáférhetővé tették minden természetkedvelő számára. A túra során erdőn, sziklás mezőségen keresztül jutunk el a célhoz, ahonnan a Csendes-óceán és annak a partvidéke látható ameddig a szem ellát. Nagyon megéri felmászni a legeslegtetejére is, de oda inkább a pici gyerekeket ne vigyétek fel. Ott már veszélyes picit.

3. Multnomah-Wahkeena Loop – a Columbia River Gorge egyik talán legtöbbet látogatott útvonala ez. Sajnos az elmúlt két évben lezárták a korábbi erdőtűz okozta károk miatt. Szerencsére pár hónapja újra megnyitották, így én is megtapasztalhattam ezt a csodavidéket. A Wahkeena vízesésnél kezdtem a túrát és a Multnomah vízesésnél fejeztem be. Mivel hétköznap kirándultam a kislányommal, így szerencsére csak az elején és a végén volt több ember. A túra háromnegyede nyugodt volt, csendes, kevés kirándulóval találkoztunk. A Gorge változatos növényvilágát átfogóan bemutató és hat gyönyörű vízesést rejtő útvonal azonnal az egyik örökös kedvencemmé vált. Imádtam! Bármikor visszamennék oda.

2. Cape Lookout Trail – Ez az egyik -számunkra- legjobb kempinghez van nagyon közel, ugyanis a Cape Lookout State parkhoz tartozik. A túraútvonal alapvetően könnyű (főleg, ha nincs egy 17 kg-s gyerek az ember hátán). Sok a sáros rész, van pár kicsi emelkedő, gyönyörű fenyőfák, az óceán és a homokos part panoráma látványa pedig elképesztő.

1. Silver Falls State Park – A vízesések szerelmeseinek ez egy álomhely. Nulla energiabefektetéssel, a parkolótól öt percnyi sétára, el lehet jutni egy óriási vízeséshez. Itt mögé, vagy alá sétálva egy új perspektívából lehet rácsodálkozni a lezúduló víztömegre. Aki több testmozgásra és vízesésre vágyik, az választhat a hosszabb, tíz vízesést nyújtó túra vagy a rövidebb, hét vízesést magába foglaló útvonal közül. Mi eddig mindig csak a rövidebbet tettük meg a gyerekek véges türelme miatt, de biztos hogy hamarosan a hosszabb kirándulást is betervezzük. Most, ősszel a legszebb ott, hiszen zubog, ömlik a víz mindegyik vízesésnél, sárgák, pirosak, zöldek a levelek, a moha burjánzik mindenhol és a meg-megjelenő köd teszi igazán misztikussá ezt a varázslatos helyet. 

-Zsuzsi-

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

 

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum