Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #műanyagmentesjúlius – Dóri

2019.07.12.

#randompéntek
#műanyagmentesjúlius
Izgi ez a nyár, már meséltem róla nektek. Új város, új otthon, új munka, új életmód. Egyébként is terveztem, hogy a „saját” háztartásomat már sokkal tudatosabban fogom megszervezni, és erre a műanyagmentes július kiváló apropót nyújtott. A kezdeményezés célja elsősorban az egyszerhasználatos műanyag eszközök (nejlon zacskó, szívószál, műanyag étkészlet, stbstb.) teljes kizárása, de ugyanakkor a további műanyag termékek (csomagolás, műanyag palackok, rövid élettartamú műanyag eszközök, stb.) elkerülése is. Mint kiderült, ez nagyon nem egyszerű feladat!
Elég egy óvatlan pillanat, és a pultos lány azt hiszi, a kehely szó alatt a műanyag kis poharat értettem az üveg helyett. Elég egy pontatlan rendelés, és érkezik a nem kívánt piros szívószál a limonádéba.
Elég egy tűzforró nyári nap, hogy elgyengülj és vegyél egy félliteres lónyálat, PET-palackban.

randompéntek-műanyagmentesjúlius-hálós-szatyor-zöldségekkel

Szerencsére nem tűztem ki teljesíthetetlen célokat magam elé, csupán annyit szeretnék, hogy minél tudatosabban álljak a kérdéshez. Inspirál ez az egy hónap arra, hogy elkezdjek gondolkodni a háztartás hulladékmentesítésén, ami nyilvánvalóan hosszú távú folyamat. A meglévő eszközök, módszerek elhajigálása és hirtelen lecserélése ugyanannyira nem környezetbarát, mintha a rossz berögződéseket alkalmaznám továbbra is.
De. Szereztem állandó kulacsot a vizemnek, vízszűrőt a csapvizünk tisztításához, nejlonzacskót helyettesítő zsákot és tervben van egy szódagép beszerzése, hogy ne kelljen ásványvizet vásárolni folyton. A nyár végére lesz néhány saját zöldség, gyümölcs és tojás. Szépen lassan haladunk majd a hulladékmentesség felé.
Ha benneteket is érdekel a zerowaste mozgalom, csak bátorítani tudlak benneteket, hogy csatlakozzatok a műanyagmentes július kezdeményezéshez. Jó móka és sokat lehet belőle tanulni. 🙂
Hajrá!

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum