Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #másmilyenek – Vica

2019.05.03.

#randompèntek #másmilyenek
D soha nem érti, hogy miért felejtem el a leegyeztetett közös programok időpontját, meg azt, hogy ő merre jár, pedig már párszor mondta, mi dolga van. Vagy hogy mit parálok az elfelejtett szülinapokon. Vagyis nem érti, miért felejtek el a világon mindent, ami nincs felírva a naptáramba. Nem viccelek, tényleg mindent.
randompentek-masmilyenek-vica mosolygó emberek
 
Ezzel szemben ő cikkeket ad le határidőre, telefonos és személyes interjúkat készít, számos programra és koncertre jár, miközben a családjával is elintéz ezt-azt, meg azt sem felejti el, amit én kérek tőle, vagy a közös életünkhöz fontos. Mindezt anélkül, hogy egyetlen pici jegyzetet készítene.
 
Az ő email fiókjának masszájába egyszer lestem bele távolról – hát soha többé, ha tehetem. Ezzel szemben az én emailjeim archiválva vannak, töküres az Inbox, a teendőket tartalmazó emaileknek van egy cimke meg egy másik a megtartandó infóknak, alcimkékkel repjegyeknek, szállásfoglalásoknak, adózással kapcsolatban, ilyesmik.
 
Az én világomban a lakásban mindennek van helye és a haszontalan dolgok kitessékelt vendégek. Ő szereti körbevenni magát emlékekkel, kedves dolgokkal és nem tartja furcsának, ha a két évvel ezelőtti koncertjegy a zsebében maradt.
 
Utazás napján nekem egy óra kell reggel, hogy tuti semmit se felejtsek otthon, ezért hajlandó vagyok a 4:30-as taxihoz 3:30-kor kelni. Az ő órája 4:25-kor csörög.
 
Nekem van egy olyan rész a digitális naptárambam, ahol azt követem, hogy ő épp merre jár, hogyan dolgozik. Neki csak azt fontos tudnia, mikor leszünk együtt.
 
Ő csak böngészget a neten vagy megfordul itt-ott és olyan programokat talál nekünk, hogy az agyam eldobom. Én ha megveszek, akkor is alig tudok egy laza utazásnál vagy vacsinál többet összehozni, bár azok is kellemesek, nagyon vágyom rá, hogy egyszer ő ámuljon el a neki szervezett meglepetésemen.
 
Hát így élünk mi, az OCD-s és a kreatív. Nem mindig egyszerű, de legalább én le vagyok lazítva, neki meg kimossuk a csokiskekszet a kabátzsebéből, mielőtt elcsomagoljuk azt a következő télig. 🙂
 
– Vica –

 

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum