Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #kettősmérce

2018.11.09.

#randompéntek #kettősmérce
Nőként évekbe telik megtalálni a megfelelő kosár- és melltartóméretet. Lehet, hogy férfiként is pont ennyi idő rátalálni a drogériában nem is feltétlenül kapható, megfelelő óvszerméretre, ami hosszban, szélességben, formában is testhez álló?

Nőként egy vagyont költünk tamponra, betétre, gyógyszerre, szőrtelenítésre, fogamzásgátlásra: kamaszkorunktól kezdve. Férfiként mennyire zavaró, hogy ezekről kb. semmi infó nem jut nektek, hogy partnerek lehessetek fogamzásgátlásban, megértsétek a menstruációt és hogy ha akartok, tudjatok szőrteleníteni?

– Száva –

Nőként nagy társadalmi nyomás nehezedik ránk, hogy mielōbb megtaláljuk a helyünket a feleség- és anyaszerepben. Férfiként titeket milyen kérdések nyomasztanak a körülöttetek lévőktől? Talán hogy mikor lesz olyak keresetetek, ami eltart egy családot? Mikor találtok a szüleitek által elfogadott partnert? Esetleg az életkörülményeiteket, megtakarításaitokat, munkahelyi pozícióitokat kérdőjelezik meg?

Nőként természetesnek érezzük, ha gondoskodunk, ha gyengéden fordulunk affelé, akinek szüksége van rá. Férfiként ez az erő vagy a gyengeség jele? Hogy érzitek magatokat gyengédséget adva és kérve?

– Vica –
randompentek-kettosmerce-ket ablak egy falon
Nőként vajon elvárt szerep az, hogy tudjak főzni és tápláló étellel etessem a családom?
Férfiként papucsnak számítok, ha szívesen főzök a családnak és igazán örömömet lelem benne?

Nőként nem baj, ha csak eljárogatok edzeni, viszont férfiként muszáj lenne kipattintani magamat? Vagy férfiként is fókuszálhatok másra a szabadidőmben, mint csupán a testi erősségem kifejezésére?

– Zsuzsi –

Nőként megélhetem és kifejezhetem az érzéseim: sírhatok egy filmen, egy megható családi pillanat alkalmával vagy ha bánt valami. Férfiként mennyire adhatjátok át magatokat az érzéseiteknek? Tudtok önfeledten sírni, meg tudjátok fogalmazni az érzéseiteket, a feszültségetek okát? Ki tudjátok-e mutatni, ha szerettek valakit, meg tudjátok-e ölelni? Félhettek-e veszteségtől, munkahelyi nehézségektől, veszélyes helyzetektől? Hátra tudtok-e dőlni néha és hagyni, hogy a nő irányítson? Lehettek, vagy inkább úgy kérdezem, tudtok-e gyengék lenni?

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum