Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #kételyek

2017.12.07.

#randompéntek #kételyek Az ember azt gondolná, hogy a második gyerek érkezését magabiztosan és a lehető legfelkészültebben várja a szülő, hiszen nem lehet annyira más egy újszülött gondozása a két évvel korábbi tapasztalatokhoz képest. Ennek ellenére jelenleg jobban aggódom, több a kétely bennem mint S. születésekor.

randompéntek - kételyek - kisgyerek

Akkor azt gondoltam, hogy rettentően felkészültem, mindent tudok, tárt karokkal vártam a gyermekem és a kihívásokat. Visszagondolva boldog tudatlanságban éltem a rengeteg elolvasott könyv, fórumbejegyzés, komment ellenére. Most is tárt karokkal várom a kis babikát, viszont egyre inkább félek a szüléstől.

Tartok attól, hogy megint császármetszés lesz. Vajon meddig tart majd a felépülés, mennyire lesz majd más az itteni műtét mint a magyarországi. Ugyanakkor tartok a természetes szüléstől is, mert az teljesen ismeretlen számomra. Próbálok bízni magamban és a testem képességeiben, hogy sikerülni fog a VBAC (Vaginal Birth After Cesarean). Ina May Gaskin Útmutató a szüléshez című könyve sokat segít a lelki és a testi felkészülésben. Ajánlom mindenkinek, aki gyerekvállalásra adja a fejét. Vajon a kórházban kedvesek lesznek velem, vagy abban a kiszolgáltatott helyzetben a sarkamra kell állni, hogy ne vigye el a protokoll a szülésélményt egy automatizált folyamat felé? Vajon egészséges lesz a kisbaba?

Ezen felül még az is meg-megfordul a fejemben, hogy mi van akkor, ha már az összes szülői szeretetemet „elhasználtam” az elsőszülöttemre. Vajon az új kisbabához is tudok majd annyira ragaszkodni, őt is tudom majd annyira szeretni? És persze ott van a lelkiismeretfurdalás is, hogy most majd kevesebb időt tudok a kétévessel tölteni. Vajon ez milyen hatással lesz rá? Könnyen fog alkalmazkodni? Jön majd a testvéri féltékenység? Aztán milyen hatással lesz a két pici gyerek a házasságomra? Tudjuk a férjemmel mindketten, hogy az első időszak kimerítő lesz és nagyon türelmesnek kell maradnunk egymással akkor is, ha fáradtak vagyunk. Sokat tanultunk a korábban elkövetett hibáinkból és igyekszünk azokat messzire elkerülni. Csak hát az alvásmegvonás eléggé próbára teszi az ember idegrendszerét.

Rengeteg kérdésem van, ami alapján teljesen felkészületlennek tűnök és érzem is magam, de bízom benne, hogy ezekre a kérdésekre a baba születése után a válaszok szépen, lassan és egyértelműen megjelennek. Minden rendben lesz. Tudom. Csak szépen, magabiztosan előre.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum