Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #haragszom

2016.08.04.

#randompéntek #haragszom Haragszom. Jó pár hét eltelt, de még mindig haragszom. Nem azért, mert ez a pasas, akit eddig megbízható kollégaként kezeltem, részegen ölelgetett és a „seggemet” dicsérte.

Bár ez a rész is nagyon kellemetlen volt, az ilyet rég megtanultam kezelni. Azért haragszom, mert a felesége is végignézte. A többi, 50 év körüli feleség is végignézte. Végignézik ezt, és az összes többi ostoba, részeges és/vagy agresszív mozdulatot, mondatot hosszú évek óta. S a kezüket tördelve ők kérnek bocsánatot. Talán régen még megpróbáltak szólni. Ma már minek vesződjenek.

randompéntek haragszom kézbe kapaszkodás

A nők, akik a generációm lányainak példaképei, másodiknak rangsorolták magukat. S végignézi a többi férj, férfi is. Jókat kacarászva, még egy pohárkával töltve és ciccegve, hogy „mit hisztizik ez a kiscsaj”. A férfiak, akik a generációm fiúinak példaképei, egy hibás, elnyomó mintát mutatnak. Őket már nem fogjuk megváltoztatni.

Viszont megfogadtam, hogy addig kutatok egy egyenrangú, motiváló szerelem után, ameddig olyan párt találok magamnak, aki nem csak 100%-os partnerként kezel és tisztel, de ha a szituáció úgy kívánja, a haverokat is a helyes útra igyekszik terelni.

Utópisztikusan hangzik? Az elektromos árammal működő világítás és a kötelező elemi oktatás is annak tűnt, mielőtt az életünk természetes része lett. Úgy döntöttem, minden nap teszek egy kis lépést, hogy egy új generációt neveljek. Olyan lányokat és fiúkat, nőket és férfiakat, akik tisztelik önmagukat és egymást.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum