Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #halloween – Zsuzsi

2018.11.02.

#randompéntek #halloween
Ezen a héten szerdán volt Halloween, amit már hetek óta nagyon vártunk. Körülbelül három héttel ezelőtt beszereztük a jelmezt a lányainknak: egy lójelmezt és a kisebbiknek egy borzöltözetet.
Azóta számoltuk vissza a napokat és mondtuk el majdnem minden nap, hogy Halloween nem egy hely, ahova megyünk, hanem egy esemény, egy történés. Hogy minél jobban megjöjjön a kedv és hangulat, kedves, gyerekbarát dekorációt készítettünk a házunkba és két töklámpást is faragtunk. Szerda reggel pedig elkezdődött a halloweeni őrület.
A délelőtt folyamán gyerekkoncertre mentünk, ahol mindenki beöltözve hallgatta a zenét és táncolt a gitárszólamokra. Kora délután egy-két órás ovis halloweenen vettünk részt, ahol almából, eperből és mandulából készített vámpírarcok voltak a vendégváró falatok.

randompéntek-hallowenn-ijesztő bohócfej a bokorban
Este, sötétedés után pedig elmentünk Trick or treat!-elni, azaz Csokit vagy csalunk! felkiáltással jártunk házról házra a szomszédságban. Igazán jó kis csapat gyűlt össze, így szülők és gyerekek együtt bóklásztak pár órán keresztül a sötétben, csokit gyűjtöttek a kismanók, tündérek, lovak, tökök és jedik. A felnőttek pedig jobban megismerkedtek a szomszédokkal.
Volt jó pár ház, aminek a díszítése egészen félelmetes volt, például egy egész lócsontváz, zombitámadás, nagy ugrópókok vagy rémisztő bohócfejek a bokorban elbújva. Szerencsére a derűs hangvétel és viccelődés a gyerekek félelmét is elűzte, a csokik és cukrok pedig jókedvre derítették őket.
Este otthon közösen átnéztük a zsákmányt és biztosan nem fogunk édességben szűkölködni a következő pár hónapban. Nagyon jó élmény volt az egész családunk számára.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum