Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #hálaadás – Vica

2018.11.23.

#randompéntek
#hálaadás
A héten ünneplik az USA-ban a hálaadást, s mivel a kollégáim nagy része amerikai, úgy gondoltam, virtuálisan csatlakozom kicsit, itt, veletek.

Az egyik tradíció, hogy eszméletlenül gusztusos ételeket főznek, szóval én is így teszek ezekben a napokban. (Persze remélem, hogy egyszer valaki meghív egy hagyományos hálaadásnapi vacsorára…) 🙂

A másik tradíció, hogy étkezés előtt elmondják, miért hálásak. Arra gondoltam, ezeket megosztom veletek és remélem, hogy kommentben vagy a Húszon túl Társalgóban ti is megírjátok, miért vagytok hálásak.

Hálás vagyok az egészségemért. Sok hibát találok a testemen, de végeredményben erős, kitartó és szép szerkezet.
Hálás vagyok a szüleimért. A világot járva, sokakkal találkozva, mindig megdöbbent, hogy a jelenlegi életemet mennyire meghatározza az, hogyan, kikkel nőttem fel.
Hálás vagyok a testvéreimért, a múlt és jelen szerelmeiért és barátaiért, akikkel hosszabb-rövidebb időre egymást választjuk.
Hálás vagyok, hogy békébe születtem és itt nőhettem fel. Hogy az étel, a tiszta víz, az oktatás, a csend, a biztonság nem luxuscikkek számomra.

randompentek-halaadas-fehér virág egy indiai épület előtt
A harmadik tradíció hálaadáskor, hogy a családok együtt töltik ezt a néhány napot. Ez a félév nagyon fontos volt számomra ebből a szempontból. Bár novemberben töltöttem be, szeptemberben is megünnepeltük a harmincadik szülinapomat. Ott voltak a testvéremék, a pocakban a születendő kis keresztfiam, a nagymamám, D velem a kanapén, anya meg a konyha és a nappali között szaladgált örömében.

Az ezt követő két hónap pedig lézerfénnyel mutatott rá arra, miért érdemes hálásnak lennem.
Igyekeztem széppé és könnyűvé tenni a nagymamám utolsó heteit. Akármennyire is nehéz volt, boldog vagyok, hogy még annyit mesélt az életéről és én hallottam az utolsó sóhaját. Utána elutaztam a világ végére és még soha nem örültem ennyire az odaérkezésnek és a hazatérésnek. India csodálatos és intenzív élmény volt, segített, hogy megfogalmazzam, milyen értékek szerint, hogyan és kikkel körülvéve szeretném megélni a következő tízest.

Ti miért vagytok hálásak?

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum