Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #haegynőbeteg

2017.02.23.

#randompéntek #haegynőbeteg

“Jajj istenem, hogy jutnak el a gyerekek az iskolába, mi lesz a mosatlan ruhákkal és a vacsorával? Ma nem lázasodhatok be!”

És már repül is a két csodapirula, két órányi újabb lendületet adni a család örökmozgó tündérének. Utána csak elbőgi magát a volán mögött, szédülve, levegőt se kapva, de arról már nem szól a fáma.

randompéntek - haegynőbeteg - beteg nő a kanapén

Újabb és újabb reklám, ami azt szeretné eladni nekem, hogy totál normális, hogy egy felnőtt férfi alkalmatlan arra, hogy elvigye a gyerekeit az iskolába, útközben vegyen nekik néhány müzliszeletet meg almát és vacsorára rendeljen egy pizzát vagy főzzön egy fél tucat keménytojást a Google segítségével.

Hogy egy ember, aki lazán beprogramozza a TV csatornákat vagy eligazodik egy számítógépes játék 40 féle beállítása között, az teljesen dilettáns, ha el kell igazodni a mosógép hat darab gombján és két flakonon.

Hogy egy apa, aki teljes körűen ellátja a munkahelyén a feladatait, megfelelve a főnökének és az ügyfeleknek, valamint gondoskodik egy család anyagi biztonságáról, az totálisan képtelen összehasonlítani egy órarend és egy iskolatáska tartalmát.

Ezért szüksége van a nőre, aki megváltja, harmóniát varázsol a hétköznapjaiba és rendet az életébe. Akkor is ezt teszi, ha a bele kilóg, nem bír felkelni az ágyból és halálhörög – édesded, bájos, bűnbánó mosollyal az ajkán, természetesen. Az őt szerető férfi ezt rezzenéstelen arccal végignézi és nyugtázza.

Aha. Hát szerintem meg a férfiak nem dilettánsok, nem alkalmatlanok és nem képtelenek felnőttként viselkedni. A nők meg nem folyton járó motorok. Nekik is pont ugyanúgy jót tesz egy csésze tea és egy nap csöndes pihenés, ha betegek, mint bármelyik embernek a földkerekségen.

Ki a fenének éri meg, hogy hülyének nézzük és szívatjuk egymást? Ha a nagyanyám és a nagyapám 50 évvel ezelőtt le tudták osztani ezeket egymás között egyenlően, emberien, családként, akkor itt lenne az ideje, hogy ez az attitűd és az ezt tükröző reklámok eltakarodjanak a 2010-es évek végére.

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum