Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #betegvagyok – Dóri

2019.05.24.

#randompéntek #betegvagyok
Ma már pszichológiai hadviselést folytatok a víruskáimmal szemben: felvettem a „girlpower” feliratú pólómat, hátha az hatásos lesz ellenük. Már annyira ramatyul vagyok, hogy bármi szóba jöhet. Fél napokat fekszem sóhajtozva és szenvedve a sarokban. Valamelyik este be is állt a derekam egy kicsit a sok ülés miatt. Az elmúlt napokban már annyira kész voltam, hogy a fáradtságtól minden hülyeségen elbőgtem magam. A megható filmjeleneteken még oké is, de hogy egy gyógyszerreklámon, vagy a gangnam style táncának fizikáját elmagyarázó science of stupid részen is sírtam, az már tényleg sok. Minden kaja, amit meg tudok enni, karnyújtásnyira van tőlem: itt sorakozik mellettem a húsleves maradéka, a megrágott körte, a letört banán, az összes gyógyszer. Éjszakára sajnos még a lavór is oda van készítve az ágy mellé, ha szükség lenne rá.

#betegvagyok
Lassan kívülről tudom a tévéműsort, hogy melyik sorozat után melyik csatornára kell váltanom. A telefon és a laptop el se mozdult a kanapé mellől napok óta. Lassan rámolvad a mackónackó.
Nagyon nehezen bírom már. Az elmúlt 20 évben nem voltam olyan beteg, mint a héten. Már nagyon szeretnék újra egészséges lenni. Alig bírom elképzelni, hogy milyen az, amikor émelygés nélkül tudom élvezni a finom falatokat, tudok több mint 2 percet fókuszálni arra, amit csinálok, és szédülés nélkül fel tudok pattanni a kanapéról.
Azt hiszem, nem vagyunk eléggé tudatában, hogy milyen jó dolog egészségesnek lenni, annyira magától értetődőnek vesszük. Ez is egy olyan dolog, amit akkor kezdünk el értékelni, amikor már nincs. Szeretnék ezen változtatni, jobban odafigyelni magamra – ezt manapság tényleg kicsit elhanyagoltam.

Vigyázzatok magatokra!

– Dóri –

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum