Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #amerikaikarácsony – Zsuzsi

2018.12.21.

#randompéntek #amerikaikarácsony
Tudtátok, hogy
– az Egyesült Államokban, ahol ünneplik a karácsonyt, már hálaadás után, azaz november végén felállítják a karácsonyfát? Így egy egész hónapon keresztül lehet gyönyörködni a szép, feldíszített fában.
– egész utcányi házakat díszítenek fel magánemberek az ünnepi időszakra? Ebből a lelkes készülődésből és ünnepi hangulatból sok helyen turistalátványosság alakult ki az elmúlt évek során. Portlandben a Peacock lane az egyik ilyen híres utca. Nézzétek meg a linken a fényekkel, zenével, mozgó hóemberekkel feldíszített házakat: https://www.youtube.com/watch?v=M-aU1ubH60U
– a legelterjedtebb karácsonyi étel a pulyka, és sonka, édességnek pedig úgynevezett sugar cookies-t szoktak enni? Természetesen ez is családonként változik, ahogy nálunk Magyarországon is.
– az amerikaiak december 25-én nyitják ki az ajándékokat és egészen addig gyűjtögetik a fa alatt a becsomagolt meglepetéseket? Van, amit a Mikulás hoz nekik és van, amit a családtagok, barátok. A Mikulás még a kandalló feletti zoknikat is meg szokta tölteni apróbb ajándékokkal.

Amiben viszont egyáltalán nem különbözik a két ország karácsonya, hogy ilyenkor a családok összejönnek, elutaznak egymáshoz, hogy együtt, közösen, szeretetben töltsék el ezt a pár napot. Ilyenkor életreszóló élményeket és emlékeket szerez a család minden tagja.

Boldog karácsonyt és ünnepeket kívánok mindenkinek!

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum