Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #ahalogatósmindenemet

2018.08.03.

#randompéntek
#ahalogatósmindenemet
Hazaértem, végre kezdek beleszokni az itthoni kerékvágásba, töltöm a jól megérdemelt nyári vakációmat – azt hiszem, utóbbiba talán túlságosan is belejöttem. Az első napjaim, sőt az első 1-2 hét is tök tevékenyen telt, mentem mindenfele, haladtam a feladataimmal, tele voltam (és vagyok is) tervekkel. Aztán egyszer csak beleütköztem egy akadályba, és ez a sodró lendület elült. Esténként rendszeresen azon kapom magam, hogy már megint lement a nap és én egész nap csak lógtam: egyre csak halogattam a teendőket, megint nem olvastam el a cikket, amit akartam, nem írtam meg a posztot, amit kellett volna, nem dolgoztam előre, mint ahogy terveztem. A hangulatom és a motivációm is fel-le ingadozik, lassan követhetetlen tempóban. Fent és lent vagyok naponta háromszor, és mire megjönne a harci kedv, már huss, tova is illant. Azt mondják, a halogatás mögött mindig valamiféle negatív hiedelem, önértékelési gubanc húzódik. Én most azt hiszem, deep down attól félek, hogy eredménytelen lesz az egész. Mindent akarok és azt tegnapra, pedig a dolgok nem így működnek. Jó munkához idő kell, a jó eredményekhez meg még több. Ezt feltétlenül tudatosítanom kell magamban. Csak hát annyi tétel van azon a fránya bakancslistán, annyi mindenen szeretnék változtatni a mostani élethelyzetemhez képest, és mindezekre olyan jó lenne nem egy évet várni (megint)…

Vajon reálisak ezek a félelmek? Hát, sosem derül ki, amíg nem állok neki dolgozni rajtuk…

randompéntek ahalogatósmindenemet fekete törpemalac nőstény lustálkodik

Szóval sokkal jobban meg kell szerveznem a napjaimat. Még egy egész hónapom van a munkakezdésig. Kis feladatokra fogom osztani a nagy egészet, és egyszerre csak egyre fogok koncentrálni. Ha egyet rendesen befejezek a sokból, az még mindig jobb, mint ha három-négy feladat megkezdve-félbehagyva tovább rontaná a kedvemet.
Holnap veszek egy asztali naptárat. Tudom, tudom, hogy már egy hete meg akarom venni, de holnap _tényleg_ elmegyek a boltba. Kezdetnek elkezdeni is megteszi.

– Dóri –

(A kép, ha nem jön át, egy lusta disznót ábrázol 😉 )

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum