Válassza az Oldal lehetőséget

#randompéntek #utóanyáknapi – Zsuzsi

2018.05.18.

#randompéntek #utóanyáknapi
Van egy film, Tully, ami nem régen került a mozikba. Az anyukás csoportokban mindenki izgatottan várta, mert állítólag eddig nem készült olyan film, ami az anyaságot igazán, életszerűen mutatja be. Nézzétek meg az előzetesét youtube-on, hátha nektek is megjön a kedvetek a filmhez (vagy a gyerekhez – ha-ha).

A film, cikkek és az anyukás csoportok posztjai után úgy döntöttem, összegyűjtök tíz olyan pillanatot, amiért nagyon is megéri szülőnek lenni.
Vigyázz, rózsaszín unikornisos vattacukorfelhőben úszó cukiságok következnek!


1. Annyira szuper hozzábújni a két kis pici lányomhoz, miközben E rám mosolyog és a fejét a mellkasomba fúrja, S pedig erősen átöleli a nyakam és bújik, bújik, már-már fájdalmasan, de mégis annyira szerethetően.

2. Felemelő érzés látni, ahogy fejlődnek. A kicsi még csak most született – na jó, már öt hónapja – és mégis már legurul a szőnyegről, követeli a figyelmet. S pedig már egyre összetettebb mondatokban beszél, hosszabb, bonyolultabb gondolatvezetéseket tud végig vinni. A mászókázásban pedig lassan már sziklamászói babérokra tör így két és fél évesen.

3. Elolvad a szívem, amikor odajön megvigasztalni és gyógypuszit ad a lábamra, mert beleütöttem az asztal sarkába. Mennyi empátia egy ilyen pici gyerekben!

4. Imádom, ahogy önfeledten és elégedetten szopizik a kicsi és miután befejezte, anyatejmámorban fetreng. Imádom, ahogy S tömi magába a kis házi sütiket és látszik, hogy akkor semmi más nem fontos neki, se a lovak, se a cica, csak a süti.

5. Nincsen jobb a gyerekek gurgulázó nevetésénél. Egyszerűen az a hang, az a vidámság és boldogság mindent felülír. Ezért a has- és karhammogások és nagy-nagy csikizések elmaradhatatlan részei a napjainknak.

6. Az őszinte érdeklődés, ahogy rácsodálkoznak egy rágókára, a saját kezükre, vagy egy új mesekönyvre. Annyira kíváncsiak, figyelmesek és fogékonyak. Olyan jó, hogy ezt az izgatottságot mindenféle allűr és leplezés nélkül láthatjuk a gyerekeken.

7. A legbékésebb pillanatok egyike, amikor mind a két gyerek egyszerre alszik. Kimerültek a nagy játszásban, és az uzsonna után maszatosan, fűfoltos nadrágban a nagyobbat hazafele elnyomja az álom a kisebb mellett. Ilyenkor fanfárok és harsonák jelzik a fejemben az ünnepi pillanatot. Szeretek gyönyörködni az alvó kis arcukban, nézni a piros pozsgákat és a hosszú szempillákat.

8. Múltkor azt mondta S, hogy szeretlek! <3 <3 <3

9. Imádom, amikor más kicsi gyerekkel cukiskodnak, megfogják egymás kezét, játékot adnak egymásnak, megosztják a kis tízóraijukat. Olyan jó, hogy S képes az együttműködésre, és gyakran előzékeny is másokkal szemben.

10. Jó anyukának lenni és látni, ahogy fejlődnek, nőnek. Rengeteg szeretetet kapok tőlük. A mosolyaik, az öleléseik, a random kis puszik és az egymáshoz bújások, szeretgetéseik tényleg bearanyozzák azokat a pillanatokat és a napokat.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #randompéntek írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum