Válassza az Oldal lehetőséget

#pontúgyahogyelképzelted – Zsuzsi

2019.04.17.

#pontúgyahogyelképzelted
Ezen a héten meginterjúvoltam a lányokat, a Hiperkarma Pontja, Bérczesi Robi gondolatai mentén. 🙂

Száva: „Folyton féltem, ha boldog voltam” – Mennyire mersz vagy tudsz felhőtlenül, gondtalanul boldognak lenni?

Zsuzsi: Szerencsére meg tudom élni a boldogságomat. Az embernek mindig, minden helyzetben van oka arra, hogy valami miatt kicsit szomorkodjon, vagy negatívabb gondolatokat engedjen be, de a boldogságot kevesebbszer lehet teljesen, igazán átélni. Ezért próbálok egyre többször csak a jó dolgokra koncentrálni és kevesebbszer engedem be azt, ami nem tesz vidámmá, ami elrontja a kedvem. Az én hangulatom a családom hangulatát is befolyásolja. Mindenki jobban örül, vidámabb, ha mindenki boldog.

Száva: „Semmim nincsen, amim eddig nem volt meg” – Előfordult már veled, hogy a boldogsághoz csak szemléletváltás kellett?

Zsuzsi: Nem igazán. Alapvetően pozitív ember vagyok. A szemléletváltás nem boldogságot hoz, hanem tudatosabb önismeretet. Ez egy fajta önreflexió, ahol értelmezzük azt, hogy mit miért és hogyan látunk. Az érzelmeink pedig ennek tudatában változhatnak.


interjú diktafon kék
Száva: „Legyen az, amire mindig vártál, pont, úgy ahogy elképzelted” – Mit gondolsz, mennyire lenne veszélyes, ha tényleg megkaphatnád az elképzelt, vágyott dolgokat? Mennyire alakult volna másképp az életed?

Zsuzsi: Pont a férjemmel egy hónapja emlegettük fel azokat a hónapokat, amikor a vízumomra vártunk és arra, hogy Portlandbe költözhessünk. Már lassan két éve itt vagyunk, és igazán jó döntést hoztunk. Úgy érzem, ha valóban reális az elképzelés, akkor igenis jó lehet elérni a vágyott dolgokat.

Igazából azt érezzük mindketten, hogy olyan lett az itteni életünk, mint amilyet szerettünk volna. Sőt, sok területen még jobb is, mint amire gondoltunk először. Persze ettől függetlenül itt is vannak kevésbé jobb napok, illetve a család hiánya is érződik.

Szva: „Ma is ugyanúgy a választ várod” – Mi az a dolog, amit 10 éve is nehézségként éltél meg az életedben és ma is az?

Zsuzsi: Azt, amikor valaki csak úgy kilép az életedből egy szó vagy magyarázat nélkül. Én hiszem, hogy a békés emberi kapcsolatok táptalaja a tiszteletteljes kommunikáció. A csend, elvágás nem tartozik ezek közé. Nem hagyjuk a másikat kétségek közt vergődni.

Száva:”A lejtőn túl az újabb lejtő” – A mélypontok koránt sem annyira ritkák, mint amennyire gyerekként elképzeltük. Hogy éled meg a felnőttkori kudarcokat?

Zsuzsi: Nehezen. Ilyenkor nem látom a saját értékeimet és csak egy nagy kudarcnak élem meg az egész életemet, amiben ráadásul mindenkinek csak teher vagyok. Tudom, hogy ez nem így van, de a lejtőn, ha egyszer elindult az ember, akkor nehéz megállni.

Száva: „Amitől eddig féltem, azt alig várom” – Mi az a dolog, amitől korábban a frász kivert, most pedig éppenhogy fókuszban van, céllá vált?

Zsuzsi: A futástól eléggé tartottam régen. Most pedig próbálom magam motiválni a minél több futásra. Nyáron egy csapattal megpróbálom lefutni a világ egyik leghosszabb váltófutását, a Mt. Hood-tól Seaside-ig fogunk futni, másfél nap alatt. Drukkoljatok, hogy jól menjen az edzés addig is!

 

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #pontúgyahogyelképzelted írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum