Válassza az Oldal lehetőséget

#példakép

2016.11.07.

#példakép

Távolságból, de nagy lendületet képesek adni:

Dr. Jane Goodall. Az eltökéltségéért, amivel évtizedek óta dolgozik az egész világ megváltoztatásán. Mert az osztályfőnököm adta a kezembe a könyvét, gyerekfejjel olvastam és egy életútnyi kitartást mutatott meg.

Gyurkó Szilvia. Az elhivatottságáért, amivel a magyar, elbagatellizáló közegben is fáradhatatlanul, határozott és szabad szellemmel küzd – talán az egyik legelnyomottabb társadalmi csoport – a gyermekek jogaiért. Mert ha nem is értek vele mindenben egyet, de mindig hiteles marad.

Példakép Margit híd éjszaka

Pásztor Anna. A folytonos, megújuló útkereséséért, hogy önmaga mer lenni az összes társadalmi szerepében: közszereplőként, előadóként, nőként, anyaként. Mert megtanultam a példáján, hogy nincs egy életkor, amikorra „el kell készülni” az életeddel.

L. Ritók Nóra. A soha nem kopó, el nem hallgató, objektív hangjáért és az ember feletti emberekbe vetett hitéért. Mert akárhányszor rágondolok, mindig perspektívát ad: egy hosszú úton menetelek, a napi kudarc csak egy apró rész, amiből tanulhatok. „Tud valamit a művészet. Azt, amit más nem. Emberré tud tenni.” És nagyon közelről, a folytonos motor:

Anyu. Az erejéért, hogy tűzön-vízen keresztül tud szeretni és mindig képes újrakezdeni, továbblépni, felépülni, rendet teremteni. Mert szeretnék egy ilyen melegszívű, szerető, erős bástyává válni majd egyszer én is.

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #példakép írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum