Válassza az Oldal lehetőséget

#parfüm – Zsuzsi

2018.03.15.

 

 

#parfüm
Feri reggel nehézkesen szállt ki az ágyból. Hajnalban ért haza, mert megint a Tescoban volt. Egy héten négyszer éjjelente árulfetöltőként dolgozik. Egyedüli gyerekként szükséges, hogy besegítsen saját jövedelemmel a családi kasszába. Ferit egyedül neveli az anyukája már három éves kora óta. Minden rendben ment az életükben addig, amíg az anyukájánál nem állapították meg a méhnyakrákot. Sajnos a közeli élelmiszerbolt vezetősége nem vette jó néven, hogy Feri anyukája sokat volt táppénzen a kezelések miatt, így pár hónapja megváltak tőle.

Jelenleg Feri a fő családfenntartó. Éppen az érettségire készül, hogy tovább tudjon tanulni az orvosi egyetemen. Múlt héten volt a tizennyolcadik születésnapja. Édesanyja meglepte a kedvenc süteményével, almás pitével.
Jövő hét szombatra egy szülinapi bulira van meghívása. Reninél lesz egy nagy összejövetel. Ő is múlt héten töltötte be a tizennyolcat. Régóta ismerik egymást. A kórházban egymás mellett feküdtek az anyukáik, amikor megszülettek. Azóta az életük eléggé összefonódott: együtt játszottak, óvodába és iskolába is együtt jártak.
Feri kiskora óta szerelmes Renibe, de Reni ezt nem igazán viszonozta mindezidáig. A kapcsolatuk nagyon szoros baráti kapcsolat volt egészen középiskoláig, de a gimi második osztályától egyre inkább külön utakon jártak. Reni többet bulizott, új barátai lettek, Feri pedig többet segített otthon, keveset járt el, igyekezett jól teljesíteni az iskolában.
Feri úgy döntött, félreteszi keresetének egy részét, hogy Renit meglepje a kedvenc parfümjével születésnapjára. Sajnos az idei gázszámlájuk több lett, mint amire számítottak, ezért Ferinek a továbbtanulásra szánt pénzéből kellett kigazdálkodnia az ajándék árát. Reni parfümje harmincötezer forint volt.
Feri gondosan vitte hazafele a táskájában. Otthon becsomagolta egy szép, puha díszpapírba. A csomagolást egy masnikülönlegességgel varázsolta elbűvölővé. A masnikötés technikáját YouTube-ról nézte. Az ajándék mellé tett egy képeslapot borítékban, amire a saját versét írta, mellyel szerelmet is kíván vallani Reninek.
Az íróasztala melletti kukában három egyetemre jelentkező lap fekszik. Feri kidobta őket, mert már nem jutott pénz azokra a jelentkezésekre. Így csak a SOTE-t próbálja majd meg. A jelentkezés oda legalább ingyenes.

Szombat este izgatottan topog Reniék bejárati ajtaja előtt, megnyomja a csengőt. Várja, hogy átadja az ajándék parfümöt és a születésnapi képeslapot. Reni kinyitja az ajtót, háta mögül hangos zene és beszélgetés egyvelege fogadja Ferit.
Feri megöleli Renit és félszegen átadja a neki szánt ajándékot. A lány megköszöni, de nem tudja kibontani, mert épp egy másik vendég is érkezik. A becsomagolt parfümöt leteszi a bejárati ajtó melletti kis asztalra.
Feri eközben bemegy a nappaliba, remélve, hogy később pár percre szót tud váltani Renivel. Sajnos az este során túl elfoglaltnak tűnik a házigazda, így éjfél körül Feri hazaindul.
A buliból hazafele észreveszi hogy a bejárati ajtó mellett leesett a csomag, amit hozott. A szönyegen apró, illatozó folt terül szét. A mellékelt képeslap ott fekszik a parfüm romjai mellett, a levetett cipők között. Feri felkapja és kirohan az ajtón. A képeslapot az első, útjába akadó kukába dobja. Lassan sétál hazafele, miközben nagy levegővételekkel próbálja magát megnyugtatni.
Az utcák kihaltak. A távolban csupán a Tesco neonfelirata zizeg csendesen.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #parfüm írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum