Válassza az Oldal lehetőséget

#otthonavilágban – Zsuzsi

2019.10.17.

#otthonavilágban
Szerencsére, mivel nemzetközi házasságban élek és húsz éves korom óta egészen sok helyen megfordultam, így Európában és az Egyesült Államokban egészen otthonosan mozgok már. Az internetnek hála pedig a mai napig van egy laza kapcsolat a középiskolai brazil barátnőmmel, és Ausztráliában is lakik egy egyetemi barátom. Biztos vagyok benne, ha valaha ezekre a tájakra sodorna az élet, akkor segítenének tanáccsal, saját tapasztalataikkal, hogy otthonosabban érezzem magam a világnak azon a felén.

Egyébként pedig a sok költözés miatt az értékrendem, fontossági sorrendem egészen letisztult. Emiatt úgy érzem, hogy bárhol otthon tudom magam érezni a világban, ahol a kis családommal meg tudjuk teremteni a számunkra szükséges életszínvonalat. Vannak tárgyaim, amiket nagyon szeretek, de el tudom engedni őket, ha a józan ész azt diktálja.
Enni bárhol tudok, mert zöldségek, gyümölcsök és rizs majdnem mindenhol elérhető. Aludni bárhol elalszom: egy római vasútállomáson, sátorban vagy airbnb-ben is. Ideig-óráig a kényelmetlen helyzeteket is tudom élvezni, mert kalandként fogom fel, ami új élményeket ad és a nehézségek árán meg csak megerősödöm. Micsoda win-win szituáció!

Az az igazság, hogy minden egyes költözés, utazás, új emberek, tájak, ételek csak színesítik az életemet. Hosszú távon viszont a férjemhez, a lányaimhoz és a cicáimhoz ragaszkodom, akárhol is éljek. Nélkülük sehol sem érezném magam igazán otthon.

-Zsuzsi-

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #otthonavilágban írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum