Válassza az Oldal lehetőséget

#oszdmegatudást – Zsuzsi

2018.01.10.

#oszdmegatudást Odahajolsz hozzá és felemeled. Megsimogatod, beszélsz hozzá, neki. Elmagyarázod, mi történik éppen. Hagyod, hogy kipakoljon, megnézze, megtapogassa, felmérje.
Látod, hogy ide-oda szalad, mosolyog és tart valamit a kezében. Megvizsgálja, hozzád rohan, kérdez és te válaszolsz. Két méterrel arrébb újra és újra felteszi ugyanazt a kérdést. Te mindig válaszolsz, magyarázol, leírod.

#oszdmegatudást - fiatal nő kisbabával

Palacsintatésztát keversz előbb te, majd ő. Figyeli minden mozdulatodat, minden rezgésedet.
Pár év múlva meglepetésből készít palacsintát, amire hazaérsz a munkából. Este leül melléd egy kockás füzettel és matekfeladatokról kérdez. Közösen, nyugodtan átnézitek, próbáljátok kitalálni a megoldáshoz vezető utat. Hónapok múlva hazahozza a bizonyítványt, benne az iskolai eredményeivel. Eközben a testvérét terelgeti, ahogy korábban tőled látta. Készül a vendégek fogadására. Te hajtogatod a szalvétát, ő ismét követi a mozdulataidat. A szalvéták ugyanolyanok lesznek, talán az övéi valamivel szebbek, pontosabbak mint a tied.

Ő mind ez idáig tanult, te pedig osztottad a tudásod, habár lehet, nem is tudtál róla: a jelenléteddel, a figyelmeddel és a válaszkészségeddel.

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #oszdmegatudást írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum