Válassza az Oldal lehetőséget

#oszdmegatudást – Vica

2018.01.09.

#oszdmegatudást Tudom, hogy ott a mindentudó Google, én mégis szívesen állok meg útbaigazítást kérni, ha új városban járok. Lehet, hogy közben kapok egy ajánlást egy jó kávézóhoz, vagy beszélgetek egyet egy helyivel.

Tudom, hogy ott a Codecademy, én mégis akkor értettem meg a programozás gondolatmenetét rendesen, amikor valaki elmagyarázta a saját tapasztalata alapján, nem az online anyagban olvasva.

#oszdmegatudást - kézzel rajzolt plakát

Tudom, hogy ott vannak a receptoldalak, én mégis jobban szeretem felhívni az anyukámat, hogy „hogy is kell a tejszínes húst csinálni?”. Mindig ad pár extra tippet, meg jobb is beszélgetni egy kicsit sajtreszelés közben.

Miután kiderült, hogy úgy jobban tanulok, ha valaki szóban megosztja velem a tudását és a tapasztalatát, kicsit tudatosabban kerestem olyan platformokat, ahol ez megvalósulhat. Szeretem a workshopokat, a rövid képzéseket, a Youtube videókat, a Podcastokat és a webináriumokat is.

Az meg kész szerencse, hogy mielőtt nekiállnék valamilyen témáról hosszú cikkeket/könyveket olvasni (amikor a fent említett formákban nem kielégítő a tudásanyag), akkor megkérdezhetem Szávát, hogy merre induljak a tanulással. Ő ugyanis sejthető, hogy jó bölcsész létére már legalább az alapokat tudja a témában, hiszen mindent elolvas, ami szembejön. Így elindulhatok a számomra hatékony tanulási móddal és kiegészíthetem olvasással vagy specifikusabb anyagokkal.

A szép az egészben, hogy ugyanígy tudok szólni másokhoz is, akik hasonlóan tanulnak, így megosztva a tudást tréningeken, gyakorlati környezetben és skypeon vagy telefonon. Úgy tapasztaltam, sokan tanulunk hasonló módon.

Ti hogyan tanultok és osztotok meg tudást leghatékonyabban?

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #oszdmegatudást írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum