Válassza az Oldal lehetőséget

#oszdmegatudást – Dóri

2018.01.11.

#oszdmegatudást Mindig is szerettem tanítani, legyen szó az iskolai tananyag átadásáról vagy bármilyen egyéb ismeret megosztásáról. A tudás értékes valuta, amivel egyrészt nem szabad fukarkodni, másrészt az a különleges tulajdonsága van, hogy csak egyre gazdagabbá teszi az emberiséget.
Épp ezért gyakran mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, pusztán a tanítás öröméért is tanítok.
Én ezt élvezem, és úgy gondolom, mindenki birtokában van valami olyan tudásnak, ami értékes lehet egy másik ember számára.

Ha Te is hasonlóképp gondolod, csak biztatni tudlak, hogy keress fel egy civil szervezetet, akik örömmel fogják fogadni a tudásodat!oszdmegatudást - rajzoló felnőttek

Nekem személyes kedvencem a BAGázs Közhasznú Egyesület felnőttoktatási programja, ahol az önkéntes tanítók roma felnőtteknek segítenek befejezni az iskolát, hogy ezáltal egy lépéssel közelebb kerüljenek az álmaikhoz. Szerintem óriási bátorság kell ahhoz, hogy ennyi idősen valaki visszaüljön az iskolapadba, és már önmagában az is fantasztikus, hogy Magyarország egyik legkilátástalanabb településén az emberek elkezdenek hosszú távban gondolkodni, mernek tervezni, a saját vágyaikra reflektálni és nyitni a külvilág felé, ami gyakorlatilag minden aspektusában csak segíti őket a telepről való kikerülésben.
A program indulása óta nyomon követem a munkájukat, és le a kalappal minden résztvevő és önkéntes előtt!

Ha szívesen csatlakoznál ehhez a kezdeményezéshez, jelenleg épp önkéntes tanítókat keresnek 😉
Itt tudsz jelentkezni: http://www.bagazs.org/onkentesseg/

Itt pedig elérzékenyülni: https://abcug.hu/mekkora-siker-mintha-kisgyerek-lennek-van-nyolc-iskolam/

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #oszdmegatudást írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum