Válassza az Oldal lehetőséget

#önmegtalálás – Száva

2018.10.15.

#önmegtalálás
Annak ellenére, hogy ez mennyire rettenetesen fontos része az individualista társadalmunknak, erősen keresni kell a lehetőséget, eszközt, hogy az önmegtalálásig eljuthassunk. A hobbik, szakkörök nyújtanak némi esélyt arra, hogy megtaláld, mi tesz boldoggá, de nagyrészt itt ki is fújt a lista. Ha olyan közegben élsz, ahol szűkek a lehetőségek, akkor nincs túl sok sansz, hogy idejekorán rádöbbenj, mi határoz meg téged, vagy mit adhatnál a közösségnek.

kristályszív mint az #önmegtalálás szimbóluma

Ráadásul utána is ott a presztízs kérdése. Oltári nehéz azt mondani egy versenyistálló gimiben, hogy a harmincvalahány mérnök-orvos-közgazdász-tudós tanonc közül te színésznek mész. Rettenetes súlyt tesz a válladra, ha felvállalod, hogy nem a pénzért akarsz dolgozni és inkább megelégedsz a szerényebb körülményekkel. Megdöbbenés vesz körbe, ha elárulod, hogy nem vagy hajlandó havi 100-120 óránál többet dolgozni, mert te ezt tartod ideálisnak. Tanulmány lesz az emberek arca, ha fiatalon gyereket vállalsz, netán többet, és teljesen kielégítőnek találod a gyereknevelést.
Kell egy kis spiritusz, hogy fel merd vállalni magad!

Ha megtalálod és felvállalod magad, annak az egyik jele, hogy a szeretteid büszkén elismernek, a másik, hogy a távoli ismerőseid között szaporodnak az irigyeid és lekicsinylőid – utóbbiakat kell gyorsan elengedni a radarról. 🙂

Téged mi visz vagy vitt az önmegtalálás felé? Sikerül megélni?

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #önmegtalálás írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum