Válassza az Oldal lehetőséget

#önmegtalálás – Dóri

2018.10.17.

#önmegtalálás
Bírom ezeket a „what society thinks I do” mémeket. Elég jól megmutatják, mennyire különbözően fogjuk fel ugyanazokat a dolgokat, és főleg azokat a tevékenységeket, amelyek meghatároznak bennünket. Mert hát végül is ki vagyok én? Mennyi igaz belőlem abból, amit a környezet lát bennem és mennyit látok én saját magamból? Hol kezdődök én a sokféle vélemény és elvárás között?

#önmegtalálás wildlife biologist meme

Mindenki szerepeket játszik, annyit, ahányféle közösség tagja. Az egyetlen, ami segít eligazodni ebben a sokféleségben, a saját önismeretünk. Nem árt ismerni a saját hangunkat, ha ebben a nagy hangzavarban továbbra is tisztán szeretnénk azt hallani. Hosszú évek kitartó önismereti munkája, a saját reakcióink állandó figyelemmel kísérése és elemzése, a komfortzónánkon kívüli rendszeres kirándulások, az elfogulatlan visszajelzés magunknak a saját teljesítményünkről és legfőképp: önmagunk szeretete és a türelem. Szerintem ezek teszik lehetővé azt, hogy minél pontosabban be tudjuk határolni, kik is vagyunk mi és mire vagyunk valójában képesek.

Nektek mi segít hallani a saját hangotokat? Mennyire számít mások véleménye vagy a veletek szembeni, esetleg saját magatok által támasztott elvárások?

– Dóri –

Kép forrása: Pinterest

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #önmegtalálás írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum