Válassza az Oldal lehetőséget

#omnomnom – Zsuzsi

2019.09.17.

#omnomnom
Egy nagyon gyors, tápláló, laktató és több napon keresztül variálható ételt osztok meg veletek.

Ez pedig a vöröslencse-főzelék.

omnomnom- vöröslencse zsákban
Mivel nem kell előre beáztatni a lencsét, hanem csak lemosni, így nagyjából húsz percen belül készen is van az étel.

A vöröslencsét miután megmostam, annyi vízzel fel kell önteni, hogy jól ellepje. Addig forralom a vizet, míg az összes el nem fő, illetve a lencse meg nem dagad. Ekkor hozzáöntök egy adag főzéshez használatos kókusztejszínt, még ezzel is főzöm, kavargatom, amíg a lencse meg nem puhul. Ízlés szerint szórok bele fokhagymát, sót, borsot, ha van időm pirítok egy kis hagymát és azt is belekeverem. Ezután ráteszem a lábas tetejét és hagyom addig állni, amíg meg nem terítek, vagy elkészítem a feltétet, köretet hozzá.

Gyakran esszük pirított édesburgonya feltéttel, de van, hogy rizshez, quinoa-hoz keverem hozzá a főzeléket. A tetejére nagyon szeretek friss petrezselymet szórni, de ez nem mindig valósul meg.

Amennyiben az egész adag nem fogy el egy nap alatt, akkor a maradék a következő nap egy kis zabpehellyel, egyéb fűszerekkel összekeverve, pogácsákra formázva lencsefasírt alakjában s(z)ületik újjá. Ezt pedig egy kis szósszal, rizzsel és salátával lehet is falatozni ebédre vagy vacsorára.

Jó étvágyat!

– Zsuzsi –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #omnomnom írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum