Válassza az Oldal lehetőséget

#omnomnom – Vica

2019.09.18.

#omnomnom
Franciaországi éveim alatt nagyon megszerettem egy speciális részét a helyi étkezési kultúrának, erről mesélnék most nektek néhány ötlettel, ami így inkább egy receptcsokor, nem is egy recept.
A franciák vacsora előtt „apero”-znak, azaz egy kis itóka mellett apró ételeket, előételeket, falatkákat fogyasztanak.
Mutatok néhányat:

előétel tál paradicsom, olíja olaj baguette

Répa és szárzeller szeletek mártogatóssal
Felszeleteljük a zöldségeket, valamint görög joghurtba mustárt és ízlés szerint egyéb fűszereket keverünk, ebbe mártogatjuk.

Sajttál gyümölccsel
A legizgalmasabb, ha kemény sajtok és roppanós szőlő, dió kerülnek a tálra.

Tapenádos pirítós
Fekete olivabogyóból olivaolajjal krémet készítünk, ezt kenjük apró piritósszeletekre. Érdemes félbevágott koktélparadicsomot is hozzáadni.

Olajos mártogatós
Ha hozzáférünk igazán jó minőségű extraszűz olívaolajhoz, egy kis tálkába kitehetünk sózott olajat, amibe puha kenyérkockákat márthatunk.

Kolbászkatonák
A magyar-francia fúziós konyha szerintem egy jó kis kolbászkarika egy szelet baguette-en, normandiai vajjal és egy vékony szelet uborkával.

Ehhez a sok finomsághoz már csak a jó társaság kell. Vaaaagy ha egyedül vagytok, tegyetek úgy, mint én, amikor ezt a fotót lőttem: üljetek ki egyedül a teraszra és élvezzétek a saját társaságotokat! 

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #omnomnom írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum