Válassza az Oldal lehetőséget

#omnomnom – Száva

2019.09.19.

#omnomnom
Odavagy a kézműves hamburgerekért? Én is. Aztán pont elkapott Jamie Oliver műsora, hogy miként NE fizessek másnak a jó hambiért és beütött a receptje. Mert 16 perc alatt elkészül 2 tökéletes hamburger, a hozzávalók függvényében negyed vagy fele összegből. Ennyi idő alatt azt sem döntenénk el, hogy honnan rendeljünk. Igazi megmentőnk ez a recept a fáradt estéken.

20-25 dkg jó minőségű darált marhahús
2 db hamburgerzsemle
2 szelet bacon
2 nagy szelet sajt, ízlés szerint
friss saláta, paradicsom, uborka
kevés lilahagyma vékony karikákra vágva, kevés ecetbe áztatva
nagyszemű só, bors

omnomnom- hamburger és kóla
A darált húsból finoman gyúrj két, tenyérnyi húspogácsát és bőségesen szórd meg az egyik felüket nagyszemű sóval és borssal. A megfűszerezett felével fordítsd a forró serpenyőbe és fűszerezd meg ugyanígy a másik oldalukat is. Helyezd melléjük a baconoket és indulhat a 8 percnyi időmérés!
Ez alatt felvághatjuk a zsemléket, a sajtot, a zöldségeket, odakészíthetjük a szószokat.
A 8 perc leteltével megfordíthatjuk a húspogácsákat, rájuk kerülhet a szelet sajt, azokra a megpirult bacon és mellettük helyet kapnak a felvágott zsemlék. A zsemlék 1-2 perc alatt felszívják a lepirult szaftot és isteni kérget kapnak, utána a tálcára helyezhetőek.
Amíg a második 8 perc is letelik, addig már nincs is más dolgunk, mint elzavarni az illatokra jelentkező falánk kétlábút, vagy befogni a salátakészítéshez.

16 perccel az első mozdulatok után már landol a tányéron a friss, pirult, szaftos saját hamburgered.

Jó étvágyat!

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk!  – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #omnomnom írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum