Válassza az Oldal lehetőséget

#nyulak – Száva

2018.03.28.

#nyulak , jövő hétre választunk témát? – kérdeztem.
A nyulak tök jó téma húsvét előtt – így Dóri.

Szóval ezért nyulazunk nektek ezen a héten! 😀

Elgondolkodtam, hogy miről szól nekem a húsvét. Számomra nincs vallási tartalma, a klasszikus tradíciók közül sem nagyon tartok semmit. Mivel imádok-sütni főzni, ezért a kalácssütés, aprósütemények kidekorálása lett számomra a készülődés. Néha egy kis pepecselős, kikapcsolódós tojásfestés: filctollal, ecsettel. A legfontosabb mégis az idő és a nyugalom.

fonott kalács - nyulak, húsvétl

Emlékszem, gyerekkoromban kettesben otthon maradtunk anyuval. Szépen felöltöztünk, volt egy csomó finomság, közösen filmeztünk és néha jött egy-két látogató locsolni. De egész nap nyugalom volt, nagyon szerettem ezeket az alkalmakat.

Mire felnőttem, már csak ezek a közösen töltött idők maradtak. Idén a család különböző, ritkábban látott tagjaival töltöm a hosszú hétvégét. Tésztából vágott százszorszépekkel díszített kalácsot sütök, meg csokoládétortát. Kakaskukorékolásra ébredek és sokat kattog majd a kezemben a fényképezőgép. A fennmaradó időben pedig beszélgetünk, együtt leszünk, filmet nézünk, csak úgy csöndesen.

Nem tudom, hogy ez kívülről vajon mennyire tűnhet kiüresedettnek… de egy mozgalmas március után én már hihetetlenül vágyok rá.
Ti hogy ünneplitek a húsvétot? 🙂 Ki vagytok békülve a saját hagyományaitokkal? Mit terveztek a hosszú hétvégére? 🙂

– Száva –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #nyulak írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum