Válassza az Oldal lehetőséget

#nőnaprakérném

2017.03.05.

#nőnaprakérném #nőiújév

Szóval azt mondja a lengyel csokornyakkendős úr az Európai Parlamentben, hogy a nőknek természetesen kevesebbet kell keresniük, mint a férfiaknak, mivel gyengébbek, kisebbek, és kevésbé intelligensek.

nőnaprakérném, mondd a lányodnak, hogy... tábla piros

“Kevesebbet KELL keresniük, ennyi.” – teszi még hozzá vidáman mosolyogva. Istennek hála, a vitán jelen volt egy tökös spanyol képviselőnő, bizonyos Iratxe Grácia Perez, aki elküldte a francba a felháborodott hozzászólásokat még mindig csak mosolyogva konstatáló lengyelt. (Ha nem hiszed, itt tudod megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=aYdviK9617g )

Sok mindent olvastam már a feminista mozgalmak motivációiról, a társadalmi egyenlőtlenségekről, de ez a beszéd még nálam is durván kiverte a biztosítékot. Sírtam a megalázottságtól, a tehetetlen dühtől, hogy tényleg vannak olyan emberek (férfiak) a 21. században, akik pusztán a nemi szervüknél fogva felsőbbrendűnek érzik magukat nálam vagy bármelyik nőtársamnál. Nem ám csak megbújva sztereotipikus társadalmi normák mögött, hanem nyílegyenesen, kegyetlenül belemondják nők arcába, hogy te gyengébb vagy, kisebb, és nálam kevésbé intelligensebb.

Gondolom, Hosszú Katinka, vagy mondjuk Polgár Judit is meglepődve értesült róla, hogy világrekordok ide vagy oda, a lengyel bácsi pénisze és Y kromoszómája okán erősebb és intelligensebb náluk is. Szégyenteljes és felháborító, hogy európai vezető politikusokban egyáltalán felmerülhetnek ilyen gondolatok. Szóval számomra majd akkor kezdődik el a #nőiújév , vagy méginkább az új női időszámítás, amikor nem csak a fizetéseink egyenlítődnek ki, amikor nem csak az üvegplafon törik át itt-ott ilyen-olyan társadalmi nyomás hatására, hanem amikor az ilyen őskori, szexista gondolkodás végre írmagjában eltűnik a Föld színéről. Kicsit még odébb van, tudom.

Addig is, lányos szülők és rokonok, azt kérném tőletek nőnapra, fogalmazzuk át közösen a felnövekvő generáció fejében, hogy mit jelent lánynak lenni. Segítsünk, hogy letörölhessék a vigyort az ilyen kisstílű, primitív bunkók arcáról, mint ez a janusz korwin-mikke. (Így, csupa kisbetűvel.)

– Dóri –

Kép forrása: feminfo.444.hu

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #nőnaprakérném írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum