Válassza az Oldal lehetőséget

#nemleszmármeg30előtt

2017.11.12.

#nemleszmármeg30előtt

Nem lesz meg a kertesház. Nem lesznek meg a nappalijában szaladgáló gyerekek. Nem lesz meg a kertjében csaholó kutya. Nem lesz meg az asztalfőn ülő férj. Nem lesz meg a kétméteres karácsonyfa. Nem lesz festett hajam, szépen lakkozott körmöm. Nem lesz speciális receptem, amit az egész család követel vasárnaponként. Nem lesz meg, mert idén nyáron elszaladtam előle.

nemleszmarmeg30előtt a családi ház

Meglett helyette az útkeresés, a karrier, az önfejlesztés, az utazás, a szerelmek. Meglett a mentorálás, meglettek a koncertek, a becsiccsentések. Meglettek a lélekemelő, kreatív projektek és az önkénteskedés. Lettem nagynéni és esküvőkön vendég. Lettem bátor és eltökélt, független és inspiráló. Meglesz a bakancslista. Meglesz a vállalkozás. Meglesznek a kalandok. Meglesz az elismerés. Meglesz a tengerbe bambulás, a hegyre felkapaszkodás, a siklóernyővel ugrás. Meglesz az a rengeteg könny boldogságtól és elengedéstől.

Mégis, sokszor gondolok arra, hogy két élet kellene.

Szeretnék egy olyat, amiben felnőttem, ott falun és a városi gimiben. Szeretnék mindent, ami a szüleimnek volt 30 körül. Szeretnék szombatonként gesztenyét gyűjteni, lombot seperni, este pedig a helyi színházba menni. Szeretnék órákat olvasni a kandalló előtt vasárnaponként, nagy családi ebédek után. Szeretnék valaki(ke)t, aki(k)nek olyan széppé és biztonságossá tenném a gyerekkorát, mint a szüleim az enyémet tették.

De szeretnék egy másik életet is – azt, amit most élek. Szeretnék minden héten máshol ébredni, új ízeket kóstolni, új embereket és régi barátokat ölelni. Nagy, pozitív változásokat létrehozni közösségekben, cégeknél, a világban. Szeretnék beleolvadni zenébe, festménybe, természetbe, flowba. Szeretnék könyvet írni. Szeretnék továbbállni, amikor úgy érzem.

Félek, persze, hogy félek, hogy nem lesz már meg 30 előtt az a sok szép minden, amiről még 21 évesen is úgy gondoltam, hogy feltétlenül. Mondjuk az a helyzet, hogy könnyen lehet, 30 után sem lesznek meg. De ha így lesz, az az én döntésem, az én életem, az én boldogságom.

– Vica –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #nemleszmármeg30előtt írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum