Válassza az Oldal lehetőséget

#nemleszmármeg30előtt

2017.11.13.

#nemleszmármeg30előtt

Amikor 6 éves, első osztályos kisdiákként először kaptunk oltást, nagyon féltem, és azt hiszem, egy kicsit sírtam is. Végig azzal nyugtattam magam, hogy amikor legközelebb szurit kapunk, már 6 évvel idősebb, nagy hetedikes leszek, és a hetedikesek nem félnek az oltásoktól. Olyan elképesztően távolinak tűnt akkor az a hat év.

#nemleszmármeg30előtt - az élet nemet mond képregény

Aztán persze hetedikesként is ugyanúgy rettegtem az injekciótól és nem értettem, miért nem változtak meg bennem a dolgok úgy, ahogy terveztem. Gyerekként harminc évesnek lenni még nagyobb fordulópontnak tűnt, mint tizenháromnak. Azt gondoltam, anyukámhoz hasonlóan én is addigra már feleség és anya leszek. Aztán persze nem jött össze.

Nincsen se házasság, se gyerek, se saját lakás, se kutya, se világraszóló karrier. Van helyette apró darabokra összetört szív, sok kiábrándultság, kompromisszum és legalább annyi, ha nem több félelem, mint elsős koromban. Néhány nap múlva betöltöm a 29-et. Az utolsó év, hogy „behozzam a lemaradást”… vagy csak simán az utolsó év, hogy elfogadjam, az élet néha (=mindig) máshogy történik, mint ahogy gyerekként eltervezzük. „Ha az élet citrommal kínál, készíts belőle limonádét!” (vagy kérj hozzá tequilát 😉 ) Mostanában kezdem megérteni, hogy ez mit is jelent.

– Dóri –

Kép forrása: Internet

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #nemleszmármeg30előtt írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum