Válassza az Oldal lehetőséget

mostolvastam – Vica

2019.07.09.

#mostolvastam
Promócióhoz és turisztikai programokhoz inspirációkat keresve bukkantam rá Hannah Logan, kanadai blogger, budapesti utazásáról szóló írására. Mindenkitől azt hallotta, hogy imádni fogja a várost, mégsem szeretett bele.

Hogy miért? Miattunk…

Hannah így fogalmaz: „I found the majority of the people to be colder and unfriendlier than what I have previously experienced” – az emberek többségét hidegebbnek és barátságtalanabbnak találta, mint ahogy korábban tapasztalta. Hannah budapesti látogatása a nyomuló taxisofőrökkel kezdődött, majd több barátságtalan helyzetbe is belefutott, és rengeteg rossz élményt hallott más utazóktól is.

#mostolvastam-budapesti-éjszakai-látkép

Ez az írás elgondolkodtat, ugyanis mindannyiunkat bosszantanak azok a turisták, akik Budapestet a játszóterüknek tekintik, ahol tényleg bármit megtehetnek a rongálástól a zajongáson át a nyílt utcán hányásig. Viszont ahol a turizmus túl nagy százaléka – tisztelet a kivételnek, ismerek jópárat -, a pénzed lenyúlásáról szól, ott miért is foglalkozz a helyiekkel, ha letetted a lóvét?

Azt hiszem, ha a turisták jobban szeretnének minket, magyarokat, akkor talán felfognák, milyen károkat jelent számunkra ez a hozzáállás. Talán igyekeznének megismerni minket és együtt mulatni, ahogy mondjuk én teszem, ha egy-egy kedvesen fogadó városba utazom.

Az eredeti írást és Hannah blogját itt találjátok, sok sok értékes cikkel és gyönyörű fotóval: https://www.eatsleepbreathetravel.com/missing-spark-didnt-fall-love-budapest/

– Vica –

 

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum