Válassza az Oldal lehetőséget

#minekvan

2017.05.24.

#minekvan

Alapvetően elég hőbörgős természet vagyok, gyakorlatilag egy végtelen listát tudnék írni arról, hogy különböző dolgok minek vannak. Sokszor egyébként az az érzésem, hogy kizárólag azért, hogy engem az idegösszeroppanásig bosszantsanak.

Két napja volt „szerencsém” eljutni egy „előadásra”, amiről még most is csak üvöltve tudok beszélni, és ami megtestesített és összegyűjtött MINDENT, ami a legjobban idegesít és egyben felháborít a világon. Engedjétek meg, hogy megosszam veletek az élményt, hogy aztán közösen feltegyük a kérdést, ami azóta is foglalkoztat. Fotósként hívtak meg egy rendezvényre, amiről előtte csak annyit tudtam, egy Magyarországról idelátogatott fickó fog beszélni az egészséges életmódról, táplálkozásról, természetgyógyászatról. Annak ellenére, hogy egy viszonylag szkeptikus ember vagyok, a békés spiritualizmussal nincs problémám – ha valaki így találja meg a lelki békéjét, hát egészségére. A kulcsszó ugyanakkor a békésen van.

minekvan tábla fake news

Géczy Gábor előadása ugyanis mindenről szólt (illetve leginkább semmiről), csak a békéről nem. A kb. két órás „politikamentes” előadás alatt volt alpári beszédstílus, szexizmus, migráncsozás, katolikusozás, brüsszelezés, a magyarság felsőbbrendűségének pufogtatása, vonzás törvénye, a tudomány lealacsonyítása, de ami a legszörnyűbb, az emberek biztatása, hogy ne adják iskolába a gyerekeiket és ne oltassák őket, „mert akkor Isten nem tud bennük kiteljesedni” (vagy valami ilyesmi vérlázító ostobaság).

Géczynek a világ összes problémájára volt egy 3-4 mondatban összefoglalható, tuti megoldást kínáló javaslata – mit javaslata! Az Egy Igaz Válasza, melyeknek egyszerűségétől sikítani tudtam volna. Istennel ő például úgy teremt kapcsolatot, hogy kimondja a „KAPCSOLAT” szót, és a kapcsolat létrejöttének bizonyítására elkezdett ásítozni, mivel állítása szerint ilyenkor valami történik az energiákkal, ami ásításra ösztönöz. Aztán ezt a színjátékot előadta még egyszer. Azt hiszem, az este mélypontja volt ez. Ez a nyilvánvalóan szélhámos és/vagy elmeháborodott ember a két óra alatt, amíg bírtam cérnával, tudománytalan, minden alapot nélkülöző, misztikus, de valójában teljesen értelmetlen bullshit-cunamit zúdított a hallgatóságra, melyet öltönyös fiatalemberek, kackiás bajszú hagyományőrzők és aggódó édesanyák egyaránt komolyan vették, lejegyzeteltek, és pénzzel honoráltak. Engem pedig azóta is csak egy kérdés foglalkoztat: az ilyen Géczy Gábor-félék minek vannak?! (Aki nem hiszi, járjon utána a youtube-on, de csak saját felelősségre!)

– Dóri –

Gyere, beszélgess velünk! 🙂 – Kommenteld a posztot Facebookon!

Nézd meg a többi #minekvan írásunkat is!

Ezek a posztok is érdekelhetnek:

Archívum